AKP Liderinden Aşı Açıklaması: Sıkıntım Söz Konusu Değil

TAKİP ET

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin'den 50 milyon doz aşı alındığının açıklanmasıyla gündemi meşgul etmeye başlayan aşı uygulamasına dair 'vatandaşlara örnek olmak için' kendisinin de aşı olabileceğini açıkladı.

Dünya genelinde en fazla günlük vakanın tespit edildiği ülkelerin başında gelen Türkiye, Çin firması Sinovac tarafından üretilen Çin Virüsü aşısı için Sinovac firmasıyla 50 milyon doz aşı alımı için antlaşmaya varılmasının ardından aşı uygulamasını tartışmaya başladı.

Uygulamanın ücretsiz olacağı açıklanmasına rağmen hiçbir modern ülkenin tercih etmediği CoronaVac aşısının satın alınması ciddi bir güvenilirlik problemi oluşmasına neden oldu.

Ayasofya Camisi'nde Cuma namazını kılmasının ardından gündeme dair açıklamalarda bulunan Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da konuyu gündemine aldı. Erdoğan, "Olay sadece Çin değil, Çin'in dışında Rusya ile de görüşmeler var. Konuyla ilgili olarak da şahsen benim aşı olmak konusunda sıkıntım söz konusu değil. Burada sağlık söz konusudur. Tabii ki bizler de sağlığımızı korumak için gerekeni yapacağız. Temennimiz bir an önce vatandaşlarımızı bu beladan kurtarmaktır" diye konuştu.

tayyip erdoğan ayasofya camii coronavac aşısı erdoğan aşı olacak mı rusya ile görüşmeler çin virüsü koronavirüs aşısı sinovac