AKP'liler 31 Mart 2019 Gecesini Unuttu: 'Seçime İlişkin Sorun Varmış Gibi Değerlendirme Yapmak Zarar Verir'

TAKİP ET

AKP'lilerden seçim güvenliğine ilişkin peş peşe benzer açıklamalar geldi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Türkiye'de seçim güvenliğiyle ilgili bir sorun olmadığını iddia etmişti. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan da benzer bir açıklama geldi. AKP sözcülerinin açıklamalarından AKP'lilerin oy dengesi muhalif aday Ekrem İmamoğlu lehine dönünce veri akışının saatlerce kesildiği ve AKP adayı Binali Yıldırım'ın kaybettiği halde zafer açıklaması yaptığı, Anadolu Ajansı'nın veri akışını maksatlı olarak engellediğinin ortaya çıktığı 31 Mart 2019 gecesini unuttukları anlaşılıyor. Gelişmelerin devamında İmamoğlu'nun kazandığı seçim iptal edilmiş ve tekrarlanan seçimde AKP hezimete uğramıştı.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında seçim güvenliğine ilişkin tartışmalara değinen AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan "CHP’nin tek partili yıllarında seçim mevzuatını tüm dünyaya bizi mahcup edecek usulle çalıştığını herkes bilir. 1950’den bugüne kadar da büyük bir dönüşümle milli bilinç, demokratik bilinç ile beraber, yasal mevzuatın değişmesiyle beraber tüm dünya örnek bir seçim sistemi olduğunu bilir" dedi.

"Hiçbir mazerete gerek yok; oy namustur, seçim namustur, herkes sandığa sahip çıkmak durumundadır. Ancak buradan bir kötü polemik çıkarıp, Türkiye’de seçimlere ilişkin sorun varmış gibi değerlendirmenin herkese, ülkemize zarar vereceği kanaatindeyim" diyen Turan, her sandıkta bir devlet görevlisi olduğunu belirttiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, dünyaya örnek bir seçim mevzuatını hayata geçirmiş, uygulamada da pratikte de bunu göstermiş bir ülkedir. İstanbul’da, Ankara’da CHP seçimi aldığında 'ne iyi mevzuat var' kaybettiğinde, 'kötü mevzuat var' denebilir mi? Herkes kendi sandığına, seçmenin oyuna sahip çıkma hakkına sahiptir. Bunu bir tartışma konusu haline getirmeyi doğru bulmuyorum."

akp 31 mart 2019 gecesini unuttu seçime ilişkin sorun varmış gibi değerlendirme yapmak zarar verir seçim güvenliği