AKP Medyası Payitaht Abdülhamid Dizisini Gerçek Sanıyor

TAKİP ET

Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum olarak atanmasını protesto eden öğrenciler tıpkı İttihatçılar gibi "kahrolsun istibdat" sloganı attılar.

Melih Bulu'nun tepeden inme şekilde Boğaziçi Üniversitesi rektörü olmasına karşı yapılan gösterilerde protestocu öğrenciler, "kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet" şeklinde sloganlar attılar. Bu sözler, İttihat ve Terakki Cemyeti'nin 1908'de Abdülhamid'in istibdat rejimini devirdiği dönemdeki sözlerle benzeşince AKP'nin havuz medyasının kıdemli üyelerinden A Haber kendi meşrebince bir tepki gösterdi.

Öğrencilerin sloganlarını vakti zamanında İttihatçıların da Abdülhamid'e karşı kullandığını, muhtemeldir ki dizi senaryosundan aldığı bilgilerle fark eden A Haber, Payitaht dizisinden aldığı bir kesiti kullanarak "Abdülhamid böyle cevap vermişti" minvalinde bir haber hazırladı. Payitaht Abdülhamid dizisinin, bir senaristin kaleminden çıkan kurgu bir senaryoya sahip olduğunu unutan A Haber, kitlesine yaraşır bir içerikle daha karşımıza çıkmış oldu.

Osmanoğlu ailesi mensuplarından bazıları da "istibdat" sözlerine karşılık vererek tarih alanındaki yetersizliklerini ve dedelerini ne kadar tanımadıklarını ortaya koydu. Nurhan Sultan Osmanoğlu, yaptığı paylaşımda "mesele hürriyet değildi" tezini ileri sürdü ve Yakın Çağ tarihi ile ilgilenen tarihçileri şaşkınlığa uğrattı.

yaşasın hürriyet kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet kahrolsun istibdat abdülhamit abdülhamid abdülhamid han abdülhamit han sultan abdülhamid sultan abdülhamit abdülhamit ittihatçı abdülhamid ittihatçı ittihat tera