AKP Milletvekili Sofuoğlu, Çin Virüsü Nedeniyle İşleri Bozulan Kiracısına İcra Gönderdi

TAKİP ET

AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu'nun, pandemi nedeniyle işleri bozulan kiracısı Ayşegül Kaya'ya icra gönderdiği ortaya çıktı. 

Sakarya'da esnaflık yapan ve Kenan Sofuoğlu'nun kiracısı olan Ayşegül Kaya, Koronavirüs nedeniyle 15 bin 155 liralık kira borcunu ödeyemeyince 15 Ocak 2021 tarihinde icra memurları dükkanına geldi ve dükkandaki buzdolabı, fırın, çamaşır makinası, güvenlik kameraları ile masa ve sandalyelere el konuldu.

Kenan Sofuoğlu'nun Adamı Tarafından Darp Edildim

Kaya, dükkanı kiraladıktan 2 yıl sonra üst katına taşınan Selim Akburak’ın Sofuoğlu’nun adamı olarak kendini tanıttığını ve kiralardaki gecikmeleri bahane ederek, kendisini tehdit ve taciz etmeye başladığını söyledi. Kaya, "Bu ay kirayı ödememişsin diye baskılarda bulundu. Daha sonra da pandemiye yakın süreçte müşteriler varken masa sandalye üzerime atıldı. Darp edildim. Bu kişiye dava açıldı. Güzel giden bir işyeri böyle berbat bir duruma geldi" dedi.

Pandemi nedeniyle kirayı ödeyemeyecek durumda olduğunu vurgulayan Kaya, "İşyerini açarken dükkanın sahibinin Kenan Sofuoğlu’nun olduğunu bilmiyorduk. İkinci yıldan sonra Selim Akburak adlı kişi işyerimin üzerine taşındı. Bu kişi, Sofuoğlu’nun malını mülkünü koruyan biri sözde. Kira gecikmelerini bahane ederek bizi taciz ve tehdit etmeye başladı. Bu ay kirayı ödememişsin diye baskılarda bulundu. Daha sonra da pandemiye yakın süreçte müşteriler varken masa sandalye üzerime atıldı. Darp edildim. Bu kişiye dava açıldı. Güzel giden bir işyeri böyle berbat bir duruma geldi" diye konuştu.

Kenan Sofuoğlu akp milletvekili icra kiracı Sakarya