AKP MKYK Üyesi Alaattin Parlak, Kürtçü Terör Elebaşı Sait'i Andı

TAKİP ET

AKP MKYK üyesi Alaattin Parlak, 1925'te İstiklal Mahkemesi kararıyla Diyarbakır'da idam edilen Kürtçü terör elebaşı Said'i andı.

AKP MKYK üyesi Alaattin Parlak, 1925'te İstiklal Mahkemesi kararıyla Diyarbakır'da idam edilen Kürtçü terör elebaşı Said'i andı.

Parlak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Şehid Şeyh Said ve kahraman arkadaşlarını şehadet yıl dönümlerinde rahmetle ve minnetle anıyorum."

AKP MKYK üyesi olan Parlak hakkında AKP'nin resmî internet sitesinde yer alan bilgiler şöyle:

"1974 yılında Genç doğumlu. ilk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır’da tamamladı. 2001 yılında Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünü bitirdi.

Lise yıllarından itibaren çeşitli STK’ların gençlik kollarında aktif olarak yer aldı. 1997-2001 yılları arasında Milli Gençlik Vakfı Diyarbakır şube başkanlığı yaptı. Türkiye Gençlik Vakfı Diyarbakır İstişare Heyeti üyeliği, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu.

Gençlik ve Kadın çalışmalarına büyük önem veren ve gençliğin milli ve manevi yönlerinin artırılmasına yönelik çeşitli projelere öncülük etti.

Kültür Bakanlığı destekli çeşitli kazılarda çalıştı. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurul üyeliğinde bulundu.

Siyasi ve Güncel konularla ilgili çeşitli gazete ve haber sitelerinde makaleleri yayınlandı.

AK Parti Diyarbakır Demokrasi Kurulu Üyeliği, AK Parti Kongre Üyeliği, 30 Mart 2014 yılında Diyarbakır Bağlar Belediye Başkan Adayı, 25. ve 26. Dönemlerde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı, 6. Olağan Büyük Kongrede AK Parti MKYK Yedek Üyeliği ve Doğu Anadolu Teşkilat Bölge Koordinatörü görevlerinde bulundu. 7. Olağan Büyük Kongrede MKYK üyeliğine seçildi.

Evli İki çocuk babasıdır."

şeyh said kürtçü şeyh said idam istiklal mahkemesi alaattin parlak akp AKP MKYK