AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Uyuşturucudan Tutuklanan AKP'li Ayvatoğlu'nu Savundu

TAKİP ET

AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, araç içerisinde uyuşturucu kullanırken görüntüleri yansıyan AKP'li Kürşat Ayvatoğlu'yla ilgili "Uyuşturucu kullanan bir genci kınamak kolay..." ifadesini kullandı.

Araç içerisinde uyuşturucu kullandığı görüntüleri sosyal medyada paylaşılan AKP'li Kürşat Ayvatoğlu ile ilgili AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci'den açıklama geldi. 

AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci sosyal medya hesabından "Uyuşturucu kullanan bir genci kınamak kolay... Onu yerden yere vurmak da kolay... Bir siyasi skandala çevirme çabası da kolay... Zor olan o genç tek değil, uyuşturucu maalesef gençlerimizi tehdit ediyor. Kınamak yerine ulaşmamız lazım, çabalamamız lazım..." yanıtı verdi.

Ayvatoğlu'nun söz konusu görüntülerden ötürü gözaltına alındığı bildirilmişti.

Kendisinin Yeşilay Cemiyeti yöneticisi olduğunu belirten Birinci, "Bu afetten siyaset çıkaranlar basit iş peşindeler" savunması yaptı. 

Yavuz Bahadıroğlu'nun oğlu olan avukat, Mücahit Birinci AKP 7. Olağan Büyük Kongresi'nde yeni MKYK üyesi olarak seçildi. 

Ayvatoğlu'nun AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın danışmanı olduğu iddiaları sosyal medyada yayılırken ortaya çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile çekilmiş görüntüleri de tepki toplamıştı. 

Alkol, sigara ve 'zararlı madde' kullanımı hakkında kısıtlamalar getiren ve 'her türlü mücadelede yer alacağını' söyleyen AKP'li üyelerin arasında görülen Ayvatoğlu'nun siyasilerle fotoğrafları yayıldıktan sonra açıklama yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın danışmanı Muhammed Doğan, Dağ'ın danışmanı olduğu iddia edilen Kürşat Ayvatoğlu'nun bir kişinin danışman ya da özel kalem kadrosunda çalışmadığını belirtmişti.

Kürşat Ayvatoğlu Kimdir?

Kürşat Ayvatoğlu'nun 2014-2019 yılları arasında Kastamonu Belediye Başkanlığı yapan AKP'li Tahsin Babaş'ın seçim kampanyasında görev aldığı, belediyede Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak çalıştığı belirtiliyor.

Bir diğer iddiada ise Ayvatoğlu’nun Hamza Dağ’ın özel kalemi olmadığı, AKP Genel Merkezi Ar-Ge Birim Personeli olduğu öne sürülüyor.

Kürşat Ayvatoğlu Kürşat Ayvatoğlu kokain Kürşat Ayvatoğlu uyuşturucu Kürşat Ayvatoğlu akp Kürşat Ayvatoğlu ak parti Kürşat Ayvatoğlu erdoğan Kürşat Ayvatoğlu soylu Ayvatoğlu erdoğan Ayvatoğlu cumhurbaşkanı Ayvatoğlu