AKP'nin Adı Konulmamış Alkol Yasağında Sahte İçkiden 43 Kişi Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

AKP iktidarının ekonomi politikaları sonucu en çok zamlanan ürünlerden birisi alkol oldu. Alkol fiyatlarının geldiği hal artık "adı konulmamış bir yasağa" dönüştü. Vatandaşlar alkolün yüksek fiyatlarından dolayı sahte içkiye yönelmeye başladı.

AKP iktidarının ekonomi politikasında Türkiye'de bütün ürünlere zam gelirken en çok pahalılanan ürünlerden birisi alkol oldu.

Alkol fiyatlarının yüksek olması nedeniyle vatandaşlar sahte içkiye yönelmeye başladı. Yeni yıl yaklaşırken 11 ilde sahte içkiden zehirlenen 43 kişi yaşamını yitirdi.

Şu ana kadar İstanbul, Gaziantep, Kahramanmaraş, Sivas, Yalova, Erzincan, Aksaray, Mersin, Kocaeli, Zonguldak ve Muğla'da 43 kişi yaşamını yitirdi.


En Çok Ölüm İstanbul'da


En fazla ölüm ise İstanbul’da yaşandı. İstanbul Valiliği, 11'i yabancı 22 kişinin öldüğünü, hastanede tedavi gören 5'i yabancı, 16 kişinin ise hayati tehlikelerinin devam ettiğini açıkladı. İstanbul’u 4’er ölümle Gaziantep, Sivas ve Kahramanmaraş takip etti.

Yaşanan zehirlenme vakalarının ardından güvenlik güçleri, yurt genelinde sahte ve kaçak içkiye yönelik denetimlerini arttırdı, operasyonlar düzenledi.

İçki imal edilen kaçak imalathaneler ile sahte içki ve etil alkol satışı yapılan adreslere baskınlar yapıldı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

sahte içki alkol alkol yasağı akp akp iktidarı