AKP'nin Aksakallısı Binali Yıldırım Şimdi de 'Toy Beyi' Seçildi 

TAKİP ET

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım "Toy Beyi" seçildi. 

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen ve Sanat Şenliği'nde "Toy Beyi" seçildi. 

AKP ve MHP milletvekilleriyle birlikte şenliğe katılan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada Yörük Türkmenlerin geleneklerini asırlardır koruduklarını belirterek "Bizi geleceğe taşıyacak olan; örf ve adetlerimizi yaşatmaktır. Eğer böyle olmasaydı, Hazar Denizi ile Aral Gölü etrafında, Orta Asya bozkırlarında yaşayan Oğuzların izleri Anadolu'nun her köşesinde yankılanmaz, balkanlara kadar gidemezdi. Yörük kardeşlerim ecdadımızın değerlerini bu topraklarda yaşatıyor. Kökleri yüzlerce yıllara uzanan törelerimizi canlı tutuyorlar. Bizler de ecdadımızın emanet ettiği bu topraklara gözümüzün içi gibi bakacağız" dedi. 

Gezi olaylarına destek verenleri milleti birbirine düşürmekle suçladığı sırada sesi kısılan Yıldırım, "Yörük kardeşlerimi görünce nutkum tutuldu" diye konuştu. 

Toy Beyi seçilen Yıldırım, "Beni ‘Toy Beyi' seçtiniz. Bunun da bir sorumluluğu var. Buraya daha sık geleceğiz, daha sık buluşacağız. Kim kiminle yol yürürse yürüsün, endişeniz olmasın. Bu toprakların, bu bayrağın gerçek sahibi; aziz Türk milletidir" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım Türk Konseyi'ne Türkiye'nin Aksakalı Olarak Atandı

akp aksakallı binali yıldırım şimdi toy beyi seçildi