AKP'nin Anketçisi Mustafa Şen Partisinin Oy Oranını Açıkladı

TAKİP ET

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve anketçi Mustafa Şen, yaptıkları kamuoyu yoklamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

A Haber'de konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen AKP'nin oy oranında düşüş yaşandığını fakat şimdilerde yeniden artışa geçtiğini belirterek "AKP oy olarak bir düşüş yaşadı ama şu an yeniden yüzde 40'a doğru tırmanıyor. 34-36 aralığından 40'a doğru gidiyoruz. Bazı analizlere göre 45-46 oranını görebiliyoruz" dedi. 

"Enflasyonu Dizginlemeliyiz"

"Enflasyonu dizginlememiz gerekiyor" diyen Şen, salgının asıl ekonomiyi vurduğunu, doğal gaz fiyatlarının 10 kat arttığını söyledi. 

"Vatandaşımız bu durumların geçici olduğunu bilsin yeter. Bizim biraz zamana ihtiyacımız var. Biz bunu kendi ödevimiz olarak yapmak zorundayız. Seçimden önce her şeyi halletmemiz gerekiyor" diyen Şen, "2023'te Türkiye'nin elektrikli arabası sokaklarda olacak. Karadeniz'den doğalgaz gelecek. Bu enflasyon seçime kadar düşecek. Seçmen cep ekonomisine, mutfak ekonomisine ve ülke ekonomisine bakar" ifadelerini kullandı. 

Sıığınmacıların yarattıkları soruna da değinen Mustafa Şen, "Türkmenler dönüp Suriye'ye sahip çıkmalı" dedi. Şen'in bu sözlerine tepki gösteren Ankara Büyükşehir Belediyesi BELTAŞ A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Yılmaz, "Adamları sorunu direkt Türk’le, Araplar muhacir din kardeşi istedikleri kadar kalsın Türkmenler dönüp Suriye’ye sahip çıksın!" ifadelerini kullandı. Şen AKP'nin oy oranının 34-36 seviyesinde ve yükselişte olduğunu belirtiyor fakat Nisan ayında yapılan 11 anketin ortalamasına göre AKP'nin oy oranı yüzde 30,55 seviyesinde. 

Nisan Ayında Yapılan 11 Anketin Ortalaması


Mart ayında yapılan 13 anketin ortalamasına göre bu oran yüzde 31,5 seviyesindeydi. 

akp mustafa şen anketçi anket araştırma yüzde 34 36 40 doğru tırmanıyoruz