AKP'nin Büyükelçisi: 'Burada Görev Yapmak İstemiyorum' Diyerek Görev Yerini Bırakıp Türkiye'ye Döndü

TAKİP ET

Türkiye'nin Jakarta Büyükelçisi Aşkın Asan'ın 'Artık burada görev yapmak istemiyorum' diyerek görev yerini terk ettiği öne sürüldü.

T24 yazarı Barçın Yinanç'ın bugünkü yazısında aktardığına göre, AKP'de milletvekilliği, bakan yardımcılığı yapmış olan Prof. Dr. Aşkın Asan, 20 Kasım 2021'de Jakarta Büyükelçisi olarak atandı, 15 Aralık 2021'de de Endonezya'da görevine başladı. 

Ancak Aşkın Asan'ın 8 ay sonra, Ankara'ya döndüğü ortaya çıktı. Asan'ın Ağustos ayındaki büyükelçiler konferansına gelip daha sonra görevine geri dönmediği iddia edildi.

İddiaya göre, Asan, "Ben artık Jakarta büyükelçisi olarak görev yapmak istemiyorum" dedi.

Yinanç şu ifadeleri kullandı:

Edindiğim bilgiye göre, büyükelçi Asan zirvenin hazırlık aşamasından çok sıkılıp bunalmış. Yine de zirvenin hazırlıklarını bitirip Cumhurbaşkanı ve heyetinin ziyaretinin eksiksiz şekilde geçmesini sağlayıp dönebilirdi.

Şimdi apar topar oraya dışardan ekip yollanmış. En ufak bir hata da tabii onlara fatura edilecek. Zira, ev sahibi ülkenin protokol hatasını da kariyer büyükelçiye yükleyip, sürgüne gönderimesine de tanık olduk.

Sonuç olarak; bildiğim kadarıyla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bir bölümünden hazetmese de, muhalefetin eleştirileri karşısında siyasi atama büyükelçileri yere göğe koyamıyordu. 

aşkın asan jakarta büyükelçisi endonezya büyükelçi