AKP'nin Eğlence Düşmanlığı Devam Ediyor: Gece Yarısından Sonra Neredeyse Tüm Eğlence Faaliyetleri Yasaklandı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eğlence düşmanlığı Resmi Gazete'den takip ediliyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte gece yarısından sonra neredeyse tüm eğlence faaliyetleri yasaklandı.

Yasaklara ilişkin hazırladığı tabloyu yayımlayan Avukat Ali Gül şu açıklamayı yaptı:

"Bundan sonra konut bulunan yani çok hassas kullanım alanı olan yerlerde açık ve yarı açık alanlarda canlı müzik gece de yasak gündüz de yasak komple yasak. Sadece kapalı alanlarda canlı müzik olabilecek. 

Bu kapalı alanlarda da ölçüm yapılacak. Bir yılda 3 kere ölçüm değerlerini aşarsa, mekan kapatılacak. Bitti mi bitmedi. Konut gibi çok hassas kullanım alanlarının yanında, bitişiğinde, altında, üstünde, konser, festival, gösteri, etkinlik açık hava faaliyeti yasak.

Çok hassas olmayan, "hassas" kullanım alanlarında, yani dini kurumların, eğitim kurumlarının yakınlarındaki açık ve yarı açık eğlence yerlerinde canlı müzik gece 12'den sonra yasak. Konser, etkinlik, festival gibi açık hava etkinlikleri gece 12'den sonra yasak.

"Az hassas" kullanım alanları, yani ticaret binaları, oyun alanları, spor tesisleri, çocuk bahçeleri gibi yerlerde gece 12'den sonra canlı müzik serbest ama konser, etkinlik, festival ve benzeri açık hava faaliyeti yasak. Yani canlı müzik yapacaksanız kendi kendinize yapın.

Gece 12'den sonra müzik yasağı getirilince buna dava açmaya çalışmıştık, müzik dernekleri buna dava açmamıştı, "yakın zamanda hükümet bu yasağı kaldıracakmış" dediklerini biliyorum. Şimdi ders almışlar mıdır bilmiyorum açıkçası, bu hükümeti bugüne kadar tanımayan bugün tanır mı?

Biz muhtemelen hakkinisavuncom olarak bu yönetmeliğe de dava açacağız ancak dava açma ehliyetimiz bulunmuyor, bize bir sanatçı, işletme veya bir sektör derneği gerekecek. O dönem dava açacak birini bulamamıştık, umarım bu sefer buluruz. Duyurusunu daha sonra yapacağım.

Son olarak, bu düzenlemenin covid ile herhangi bir ilgisi yok. Çevre Kanunu'na dayanarak yapılan, geçici olmayan, genel çevreye dair gürültü düzenlemesi. Yani bundan sonra bu söylediklerim tamamen yasak."

Ali Gül son olarak takipçilerinden şu görseli Instagram hesaplarından paylaşmalarını rica etti. Gül, "Yasağı daha çok kişiye duyurmaz, daha çok tepki vermezsek yakında kapalı mekanlarda da canlı müziği yasaklayacaklar. Adım adım oraya gidiliyor" uyarısında bulundu.
 

ali gül reecep tayyip erdoğan eğlence düşmanlığı resmi gazete