AKP'nin Firari Fetullahçı Vekili Muhammet Çetin Emekli Maaşını Almaya Çalışıyor

TAKİP ET

17-25 Aralık sürecinde AKP'den istifa ederek Pensilvanya'ya kaçan Fetullahçı eski vekil Muhammet Çetin'in emekli maaşını almaya çalıştığı ortaya çıktı.

Muhammet Çetin, 17-25 Aralık 2013 tarihlerinde Fetullahçılar tarafından düzenlenen yolsuzluk soruşturmaları sırasında Fetullah Gülen'in emriyle AKP'den istifa edip ABD'nin Pensilvanya eyaletine kaçmıştı.

Çetin'in kardeşi Hüseyin Çetin'e vekalename çıkardığı ve kardeşi aracılığıyla Türkiye'deki emekli maaşını çekmek istediği ortaya çıktı. MASAK incelemesinde hesabın hakkında FETÖ'den yakalama kararı olan Muhammet Çetin'e ait olduğu belirlendi ve olay savcılığa bildirildi.

Sabah'ın haberine göre MASAK'ın ihbarı üzerine başlatılan soruşturmada Fetullahçı terör örgütü içinde kod adı "Selçuk" olan Muhammet Çetin'in örgütün çekirdek kadrosundaki Naci Tosun ve İlhan İşbilen'le sık sık görüşen bir isim olduğu belirlendi.

Soruşturmada ifadesi alınan Nurettin Veren, "Örgüt içerisinde kod isim kullanmak çok önemli bir unsur olarak özellikle askeriye, mülkiye ve emniyet içerisinde kullanılmaktadır. Hatta yıllarca tanıdığım insanın gerçek ismini ben bile bilmiyordum. Bir dönem AK Parti Milletvekili olan ve 27 Aralık'tan sonra istifa eden Muhammed Çetin'i Selçuk kod adıyla biliyordum" dedi.

MASAK incelemesine takılan Muhammet Çetin'in ABD'den maaşını çekme girişimi başarısızlıkla sonuçlandı.

akp firari fetullahçı fetullahçı terör örgütü fetö milletvekili muhammet çetin emekli maaşını almaya çalıştığı ortaya çıktı selçuk kod adlı