AKP'nin Hatay'daki Aday Tanıtım Toplantısında Skandal İfadeler: Bu Deprem Allah'ın Kırbacıdır!

TAKİP ET

AKP'nin Hatay milletvekili adayları tanıtım töreninde konuşan emekli din dersi öğretmeni Ergüder Aksoy, 6 Şubat depremleri için 'felaket değil rahmet' dedi.

AKP Hatay milletvekili adaylarının tanıtım toplantısı skandala sahne oldu. Toplantıda dua yapması için kürsüye davet edilen emekli din dersi öğretmeni Ergüder Aksoy, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen Hatay için “felaket değil rahmet” ifadesini kullandı. Aksoy, “Bu deprem Allah’ın kırbacıdır!” diyerek tepki çekti.

 “Antakya’yı İslamileştirmek Görevimiz”

Sözcü'den Can Çapar'ın haberine göre, konuşma sırasında Antakya’nın tarihine de değinen Aksoy, Antakya’nın İsa peygamber zamanında kafir müşrik olduğunu ve İslam için gönderilen iki halifeyi şehit ettiklerini iddia etti. Aksoy, “Cenabı Hak ne dedi? Bir sayha ki, bir nara ki. Ödlerini kopardı, Antakya’yı sildi Allah, Muhammed ümmetine ‘buyurun bu kent sizin olsun’ dedi. Ama bu kent nasıl bir mozaik böyle. Hep onun şiirsel tarafı üzerinde duruyoruz. Hayır orada her dinden her mezhepten, öyle bir karışık homojen ki. Hayır ak insanının görevi orayı tamamen Kuran, İslam ve Muhammed Aleyhisselam çapında İslamileştirmekle görevlidir. Allah’tan görevdir bu.

Öyleyse bu ikinci sayha oldu Antakya'ya.

Kardeşlerim buna felaket demiyorum, rahmet diyorum. Niye biliyor musunuz? Bir arabacı atını sürerken at biraz yorulunca kırbaç vurur ona. İşte bu millete 11 vilayet şahsında, 85 milyona bir kırbaç Allah'tan. O bir kamçıydı. Niçin? Çünkü o 50 bini şehit ederek cennete aldı Allah, ötekiler maddi olarak. O halde Antakya (eliyle milletvekili adaylarını göstererek) bu aslanları bekliyor ki artık tümüyle hepsi ak olsun.” şeklinde konuştu.

akp hatay aday tanıtım toplantısı rahmet Ergüder Aksoy