AKP'nin Hürriyet Anlayışı: Kızılcık Şerbeti Adlı Diziyi Kesip Yerine 'İslamofobi' Belgeseli Yayınlattılar

TAKİP ET

Show TV'de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisi, RTÜK'ün verdiği ceza nedeniyle yayınlanamadı. Dizinin oyuncuları ve izleyicileri karara tepki gösterdi.

RTÜK, Show TV ekranlarında yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisindeki “kadına şiddet ve zorla evlendirme” sahnelerinden dolayı kanala 5 hafta durdurma ve 1,5 milyon TL’lik para cezası vermişti.

Dizinin hikayesi, iyi eğitimli, realist ve modern bir kadın olan Kıvılcım’ın (Evrim Alasya) iki kızını inandığı değerler doğrultusunda yetiştirmesini konu alıyordu.

“Mahkeme tebligatı posta yoluyla ulaşmalı”

Show TV, bu akşam RTÜK’ün son dakika aldırdığı kararla ilgili yeni bir hamle yaptı. Kanal yönetimi kendilerine e-posta ile iletilen mahkeme tebligatının posta yoluyla ulaşması gerektiği için dizinin yayınlanmasına karar verdi. Ancak özetin yayınlandığı sırada Show TV lisans iptali riski nedeniyle yayını kesmek zorunda kaldı.

“İslamofobi” kamu spotu tepki çekti

Dizinin yerine "İslamofobi"yi anlatan ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın sözleriyle açılan bir kamu spotu yayına alındı. Bu durum hem dizinin oyuncularını hem de izleyicilerini kızdırdı.

Dizinin oyuncularından Müjde Uzman, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Önce son dk yasak, sonra tamam yayınlayın ,sonra neee alakaysa “İslamofobi” konulu, belgesel demeye dilimin varmadığı bir yayın?? Propagandaya karşıyız deyip üstelik? Hem de zorla, hem de ülke dingonun ahırıymış gibi kararsız kararlarla? Müdahale mi deseydim yoksa! #KızılcıkŞerbeti” dedi.

kızılcık şerbeti islamofobi recep Tayyip Erdoğan rtük