AKP'nin Kurucu Üyesi: Müslümanlar Erdoğan'ı Halife Olarak Görüyor

TAKİP ET

AKP'nin kurucu üyelerinden Latif Cem Baran, Müslümanların Erdoğan'ı "halife" olarak gördüğünü söyledi.

AKP'nin kurucu üyelerinden Latif Cem Baran, Müslümanların AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı "halife" olarak gördüğünün söyledi.

"Biz o zamanlar düşünürdük, bizim devletimiz Müslüman devlet, neden Bosnalı Müslümanlara iki tane, üç tane F-16 gönderemiyoruz, neden asker gönderemiyoruz diye" diyen Baran, "Çeçenistan'da hakeza öyle oldu. O gün halk cihadı yapıyordu, bugün devlet, Müslümanca, mümince, mazlumların niyetince düşünüp yapıyor cihadı" diye konuştu.

Bu esnada sunucunun "Devlet mi AKP mi?" şeklindeki sorusuna cevap veren Baran, şunları söyledi:

"Evet devleti yöneten AKP, AKP'nin başındaki Recep Tayyip Erdoğan. Erdoğan mücahittir. Devlet cihat ettiriyoruz. Somali'de cihat ediyor, Katar'da cihat ediyor, Yemen'de, Libya'da cihat ediyor. Küffarla savaşmıyor mu?

Abdülhamid Han Moro'da cuma hutbesi okutuyordu ya, Abdülaziz Madagaskar'daki Müslümana dokunuyordu ya... Neydi onlar? Halife sıfatıyla yapıyorlardı. Bugün tüm dünyadaki Müslümanlar, Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı olarak görüyoruz, onlar da emin olun halife olarak görüyorlar. İslam'ın temsilcisi, ümmetin lideri olarak görüyorlar."

recep tayyip erdoğan halife latif baran