AKP'nin Trabzon Adayı Ahmet Metin Genç, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi Şikecilikle Suçladı, Beşiktaş'tan Tepki Gecikmedi

TAKİP ET

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suçiçmez, Trabzonspor Kulübü'nün düzenlediği basın toplantısında konuşma yaparken, AKP Trabzon Büyükşehir Belediye Adayı Ahmet Metin Genç salonu terk etti.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ve AKP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç arasında gerginlik çıktı. 

Trabzonspor Kulübü'nün, olaylı Fenerbahçe-Trabzonspor yaşananlarla ilgili basın toplantısında CHP Milletvekili Sibel Suiçmez ve AKP Trabzon Adayı Ahmet Metin Genç de yer aldı. 

AKP adayı Genç yaptığı konuşmada Trabzonspor'u savunurken Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi de şikeci olarak nitelendirdi. Genç yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: 

"UEFA'nın sitesinde güncel olarak hâlâ Beşiktaş ve Fenerbahçe şikeci kulüp olarak duruyorken utanmadan bu iki kulüp 2011'in Süper Kupası'nı oynamaya kalkıyor. Aklımızla dalga mı geçiyorsunuz?"

CHP'li Suiçmez ise sözlerine şöyle başladı: 

"Mümkün olduğunca konuşmamı kısa tutarak birkaç cümle söylemek istiyorum. Trabzon kentinin tarihini bilmeyenleri Trabzon ve Trabzonspor'un ne kadar büyük olduğunu anlayamaz. Anlamamazlıktan gelirler. Dolayısıyla bugün bir maç sonrasında, artık maçı geçip bizati Trabzon şehri ve Trabzonlular üzerinden yönetilen bilinçli bir algının niye yapıldığını hepimiz çok iyi biliyoruz.

O nedenle, elbetteki her zaman Trabzonsporumuzun, Trabzonspor Başkanı'nın ve Trabzonlunun yanındayız. Bu mücadele, öyle kolay bir mücadele değildir. Hepimiz biliyoruz ki, Trabzonspor spor alnına girdiğinden beri bir devrimi simgeler. O sadece bir futbol devrimini de simgelemez, toplumsal büyük bir değişimi de simgeler. Dolayısıyla hepimiz için Trabzonspor bir kimlik, bir üst kimliktir."

Siyasetin spora karıştığını dile getiren Suiçmez şunları söyledi: 

"Ama şimdi bir gerçeğe gelirsek, hepimiz söylüyoruz, çok klişe, spor siyaset üstüdür. Eminim sizlerin, hepiniz benden iyi biliyorsunuz, spor siyaset üstü olmalıdır. Ancak maalesef, Türkiye'de siyaset tam tam da sporun üstüne çörelmiş vaziyettedir. Herkes bunu çok iyi biliyor. Çok fazla ayrıntıya girmeyeceğim, siyaset üstü olduğunu değerlendiriyorum. Ama birkaç vurgu yapmak istiyorum.

Türkiye'de, sporun geldiği noktayı sadece bir başka kulübe bağlamak doğru değildir. Bunun bir sorumlusu, üst aklı vardır. Sadece Fenerbahçe Spor Kulübü'nü veya Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı üzerinden burada söz söylersek, doğru bir tespit yapmayacağımızı düşünüyorum. Mehmet Uçum, yazısını okudunuz mu? Adalet Bakanı, yaptığı açıklamayı okudunuz mu?"

O sırada AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Genç, yerinden kalkarak, "Siyaset yaptığın için rahatsızım." dedi. Kendisiyle birlikte masadakilerin de kalkmasını işaret eden Genç'e Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın da katıldı. 

Salonu terk eden AKP'lilerin ardından Suiçmez sözlerine şöyle son verdi: 

"Kimse, kimseden fazla Trabzonsporluluk taslamasın. Bu maç ikiye ayrılarak incelenmelidir. Birisi futbol sahasında kalan kısmı, diğeri de maç bittikten sonra yaşananlardır. Dolayısıyla şiddeti tasvip etmediğimizi hepimiz söylüyoruz. Ama onun dışında herkes, ben de oradayım, gördük. Sahaya atlayan ilk kişi, hangi konumda oradaydı, biliyoruz. Hepimiz az, çok dövüş yapmış insanlarız. Birine vurmak için giren kişinin nasıl hareket edeceğini biliyorum. Burada eğer İçişleri Bakanlığı, Savcılık, Emniyet, tek yönlü soruşturma yürütürse, bundan sağlıklı bir sonuç çıkmaz. Demem odur ki, saha içerisinde belli ki futbolcular, önceden hazırlanmış, daha önceden kendilerine söylenen şekilde yazılan bir senaryoyu da burada devreye sokmuşlardır. Adalet ve İçişleri Bakanı'na seslenirken, gerekli araştırmayı yapın demiyorum. Adaletli olun diyorum, çok yönlü araştırın diyorum. Trabzon kentine giydirilmeye çalışılan algıyı da elimin tersiyle itiyorum. Trabzonspor Başkanımızın ve Trabzonsporumuzun yanındayız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Saygılarımla."

Olayın ardından Beşiktaş, Genç'in takımla ilgili iddialarına yanıt verdi.  Beşiktaş Spor Kulübü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Biz Beşiktaşız!

121 yıldır Şerefimizle Oynar Hakkımızla Kazanırız.

Müzemizde tek bir haram kupa yoktur. Beşiktaş JK olarak siyasetle aramıza hep mesafe koyarak tüm siyasi partilere eşit durmayı başarmış onurlu bir geçmişe sahibiz.

Siyasi ikballeri doğrultusunda kulübümüzü tehlikeli polemiklere çekmeye çalışanlara bu fırsatı tanımayacağız. Kulübümüzle ilgili yapılan isnadın hiçbir maddi ve hukuki dayanağı yoktur. Önemine binaen belirtmek isteriz ki bu söyleme sebebiyet verenler yapmış oldukları kumpasın bedelini yüce Türk yargısı önünde sanık sıfatıyla yargılanmak suretiyle ödemektedirler. Bu yargılama neticesinde alacakları cezalarla şanlı tarihimizi lekelemek isteyenleri kamuoyu, tüm çıplaklığı ile öğrenecektir.

Esasen kulübümüzü siyasete alet ederek isnatta bulunulması bir suç olup, bu haksız ve hukuka aykırı isnatlar sebebiyle her türlü hukuki ve cezai yollara başvurulacaktır.

Bir kez daha belirtmek isteriz ki, yıllardır beklediğimiz 2010-2011 Sezonu Süper Kupa final maçını oynamak Beşiktaş’ın hakkıdır.

Herkes bilmelidir ki, o kupayı almak için sahaya çıkıp her zaman olduğu gibi şerefimizle mücadele vereceğiz.

Saygılarımızla.

Beşiktaş JK"

 

 

 

akp chpli sibel suiçmez ahmet metin genç trabzonspor basın toplantısı beşiktaş fenerbahçe