AKP'nin Türk Milliyetçilerini Sindirme Gayreti Devam Ediyor: Batuhan Çolak Kendisine Yapılan Kötü Muameleyi Anlattı

TAKİP ET

Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak gözaltına alınırken kendisine yapılan kötü muameleyi anlattı.

Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak sığınmacılarla ilgili haber yaptığı gerekçesiyle tutuklanmış, yaklaşık bir ay sonra ise serbest bırakılmıştı. Çolak kendisini gözaltına almaya gelen polislerle yaşadığı bir olayı sosyal medya hesabı üzerinden anlattı.

Sabaha karşı gözaltına alındıktan sonra emniyetim önüne kadar kelepçesiz götürüldüğünü yazan Çolak, emniyetin önüne geldiklerinde ise polislerin kendisine ters kelepçe takıp başını bastırmak istediklerini belirtti. Polislere bunun nedenini sorduğun zaman ise "Yapmak zorundayız talimat böyle" cevabını aldığını yazdı. Kendisinin direneceğini belirten Çolak, polislerin "O zaman bir daha arabadan inip binerek çekim yapmak zorunda kalırız." cevabını verdiğini belirtti. Arabadan inerken bir polisin kafasına bastırmak istediğini ancak izin vermediğini belirten Batuhan Çolak bir polisin ise o anları cep telefonuyla kaydettiğini yazdı.

Batuhan Çolak ile beraber gözaltına alınan Türk milliyetçisi gazeteciler Süha Çardaklı ve Serkan Kafkas ise halen tutuklu bulunuyorlar.

Batuhan Çolak'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

"İnsanların suçları kesinleşmeden kamu yöneticileri tarafından gözaltı görüntülerinin, suçu kesinleşmiş gibi paylaşılmaları çok yanlış. Bakın başımdan geçeni anlatayım Sabah 5’de gözaltına geldiklerinde Emniyet’e kadar kelepçesiz gittim. Vatan Emniyet’e yaklaştığımızda arabadaki polislerde bir hareketlilik başladı. Polis: Birazdan giriş yapıyoruz, her şey hazır mı, tamam kelepçeli… Kim çekim yapacak? Batuhan: Ne oluyor kelepçeli çekim mi yapacaksınız? -Evet, talimat böyle. -Ters kelepçe yapmayın da düzgünce girelim o zaman. -Hayır yapmak zorundayız, talimat böyle. -Neyin talimatı bu, hangi suçun sonucu? Kafamı bastırmaya kalkmayın o zaman. -Onu da yapmak durumundayız. -Beni iki büklüm yapamazsınız, direnirim. -Bir daha arabaya inip binerek çekim yapmak zorunda kalırız. Sonrasında bastırmak istediler ama izin vermedim. O sırada bir baktım bir polis elinde cep telefonuyla beni çekiyor. Tam bir tiyatro. Sanırım çektikleri videolardan memnun kalmadılar ki o anları yayınlayamadılar. Tutuklandıktan sonra polis kameraları yine devredeydi “Türkiye Türk’tür Türk kalacak” diye bağırıyordum. O görüntüleri de çok merak ettim ama bulamadım, demek ki içlerine sinmemiş ki servis etmediler."

 

batuhan çolak ters kelepçe akp