AKP'nin Yok Etmek İstediği Atatürk Havalimanı'nın Pistlerinin Maliyeti Ne Kadar?

TAKİP ET

AKP'nin yok etmek istediği Atatürk Havalimanı'nın pistlerinin maliyeti dudak uçuklattı.

Atatürk Havalimanı, millet bahçesi yapımı için yok ediliyor. Geçtiğimiz günlerde havalimanının pistlerinin yok edilmeye başlandığına ilişkin görüntüler yayımlanmıştı. 

Atatürk Havalimanı'ndaki Yıkım Resmi Yazı Olmadan, Tarihinden Önce Başladı


Gazeteci Fatih Altaylı Atatürk Havalimanı'nın pistlerine dokunulmasına geçtiğimiz günlerde yayımlanan "Almanya'dan zengin miyiz, kıymayın o pistlere" başlıklı yazısıyla tepki göstermiş ve Almanya'nın başkenti Berlin'de blunan Tempelhof Havalimanı'nı örnek göstermişti.

"Almanya fakir bir ülke mi!" diye soran Altaylı, şu ifadeleri kullanmıştı:

"O Pistler Kimsenin Bir Tarafına Batmıyor"

"Değil elbette. Avrupa’nın en zengin ülkesi. Dünya’nın keyfi en yerinde ülkesi. Her yıl verdiği bütçe fazlası ile 10 Tempelhof yapabilir, Yap-İşlet-Devret demeden, yabancılara milyarlarca dolar borçlanmadan, kendi kaynakları ile...

Ama Almanya akıllı. Bir havalimanının ve tabii pistlerinin önemini biliyor. Belki bir daha o pistlere hiç gerek olmayacak, belki de bir an gelecek o pistler hayati önem kazanacak. Almanya da bilmiyor. Ama şunu biliyor. Onları yıkacak, ortadan kaldıracak kadar zengin değiller. O yüzden kilometrekarelerce araziyi park yapsa da, pistleri koruyor. Biliyor ki, o pistler kimsenin bir tarafına batmıyor."

"Bir Pistin Maliyeti 200 Milyon Dolar"

Halk TV'deki köşesinde Türk Hava Yolları'nın (THY) AKP dönemindeki eski bir yöneticisi ile yaptığı görüşmeyi aktaran gazeteci İsmail Saymaz, yöneticinin kendisine şöyle dediğini yazdı:

"Pistleri niye kırıyorlar, anlamıyorum. Altında yedi metreye yakın boton var. Bir pistin maliyeti 200 milyon dolar."

"İstanbul Havalimanı'nı işleten İGA, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın bitmek bilmeyen pist inşaatını da yürütüyor" diyen Saymaz, şu ifadeleri kullandı:

"Bu pist neden bitmiyorsa AHL'deki iki pist de benzer gerekçeyle kırılıyor. Uçuş trafiğini, zarar eden İstanbul Havalimanı'na yönlendirmek! AK Parti, kendisinden sonraki iktidar AHL'yi kullanıma açmasın, 'Beşli Çete'nin gönlü ferah olsun diye pistleri kırarak, milli serveti yok ediyor. Halbuki AHL, pistleri korunarak parka dönüştürülebilir. Geleceğin Türkiyesi, ihtiyaç hissederse pistleri kullanabilir."

akp yok etmek istediği atatürk havalimanı maliyeti ne kadar 200 milyon dolar ismail saymaz fatih altaylı