AKP O Pankartlardan Şikayetini Geri Çekti

TAKİP ET

AKP Eskişehir İl Başkanlığı, "128 milyar dolar nerede?" ve "10 bin dolar alan siyasetçi kim?" pankartlarına ilişkin CHP il yöneticilerine açtığı davayı geri çekti.

AKP Eskişehir il yöneticileri, Ekim 2021'de CHP Eskişehir il yöneticileri "10 bin dolar alan siyasetçi kim?" ve "128 milyar dolar nerede?" gibi paylaşımlar yapan CHP Eskişehir il yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Aradan aylar geçtikten sonra açıklama yapan AKP Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, suç duyurularını AKP'li meclis üyelerinin tepkilerini bastırmak ve yıldırmak için yaptıklarını belirterek şikayetleri geri çektiklerini açıkladı.

Sözcü'nün haberine göre Eskişehir Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan CHP Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Ulaş Kutlu, "AKP, gerek devlet gücünü kullanarak, gerek ise hukuk dışı amaçlarla ‘Bu ülkede yaşayan ve yandaş olmayan her vatandaş bir gün karakol ve mahkeme salonunu tadacaktır' anlayışıyla hem emniyet güçlerini hem de yargı çalışanlarını lüzumsuz olarak meşgul etmektedir. Bugün 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek olan parti üyemiz Arzu Sezen davası da buna en büyük örnektir" dedi.

AKP'nin hesap veremediği soruları sosyal medyadan AKP'li siyasetçilere soran CHP'li 10'dan fazla siyasetçinin "kişilerin huzurunu, sükununu bozma ve hakaret" şikayetleriyle ifadeye çağrıldığını belirten Kutlu, "Dosya kapsamında verilecek karar kuşkusuz beraat olacakken, 4 Nisan tarihindeki AKP İl Başkanı Zihni Çalışkan'ın sosyal medyadan sanki bir lütufmuş gibi yaptığı açıklama ile AKP'li yöneticilerin, partililerimiz hakkındaki şikayetlerini geri çektiklerini açıklamaları bizce çok manidardır. Şöyle ki, iktidarı kaybedeceğini bilen AKP, bu davayı da kaybedeceğini çok iyi bildiği için, bu hafta alelacele bu davadan şikayetini geri çekmiştir. Şimdi buradan sormak gerekir ki, hukuka aykırı olduğunu bile bile şikayetçi olduğunuz dosyalardan beraat kararı alınacağını anladığınızda neden son dakikada şikayetinizi geri çektiniz? Bunun yargıyı fuzuli yere meşgul etmekten başka bir amacı var mıdır?" diye sordu.

akp o pankartlardan şikayetini geri çekti