AKP OHAL Teklifindeki 3 Yıllık Gözaltı Süresini 1 Yıla İndirdi

TAKİP ET

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Meclis'e sunulan "OHAL" teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Muhalefet tarafından "OHAL Yasası" olarak adlandırılan torba yasa 'Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi' hakkında açıklamalarda bulunan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan teklifte OHAL'le ilgili 3 madde bulunduğunu belirterek "Biz 2002 yılında iktidara geldiğimizde bölgesel olan OHAL'i kaldıran bir partiyiz. Biz aynı şekilde hain FETÖ terör örgütünün yapmış olduğu darbe girişiminden sonra FETÖ ile mücadele kapsamında Meclis'in de büyük çoğunluğunun verdiği destekle 2018'de OHAL'i kaldırmış bir partiyiz" ifadelerini kullandı.

Muhalefetin tepkisi üzerine yeniden değerlendirme yaptığı anlaşılan Turan, "Terörle mücadele kapsamında 3 yıl olan gözaltı süresini revize ederek 1 yıla indiriyoruz. Kamu personeli ihracı ile ilgili 3 yıl olan teklifimizi de yine 1 yıla indiriyoruz. Bu 1 yılın bitiminde bu sorunları geride bırakmayı ümit ediyoruz. Bu tabi ki yasamanın takdirinde. 1 yılın bitiminde uzatılabilir uzatılmayabilir. 

Bu adımı önemsiyorum. Haftanın başından beri muhalefet partileri, 'AK Parti seçime OHAL'le gitmek istiyor, AK Parti OHAL'i sevdi, AK Parti OHAL'i sindirmek için OHAL'i seçimde kullanacak' dedi. Artık bizi anlayın. Biz OHAL'i istemiyoruz ama Türkiye gerçekleri var. Türkiye’nin önünde hain FETÖ terör örgütü var. Sorunları var. Muhalefetin anlamsız yaklaşımını da ortadan kaldırdığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

AKP OHAL Teklifindeki 3 Yıllık Gözaltı Süresini 1 Yıla İndirdi