AKP Onlarca Yıllık Fabrikaları "Yeni" Diye Duyurdu

TAKİP ET

Gaziantep'te AKP lideri Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirilen Toplu Açılış Töreni'nde 300 fabrikanın resmi açılışının yapıldığı duyuruldu. Ancak kısa süre içerisinde "yeni fabrikalar" diye yayımlanan listedeki fabrikalardan çoğunun onlarca yıllık olduğu ortaya çıktı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gaziantep'te 'Milli Teknoloji Güçlü Sanayi' sloganıyla 300 Fabrika Toplu Açılış Töreni etkinliğini gerçekleştirdi. Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katılım sağladığı törenin ardından Bakan Mustafa Varank, açılışı yapılan fabrikaların listesini de yayımladı.

Sorun ise tam olarak bu noktada başladı. Erdoğan'ın açılışını yaptığı ve Bakan Varank'ın 'yeni' duyurduğu fabrikaların sahipleri ve çalışanları sosyal medya üzerinden birer birer kurumlarının 'yeni' olmadığını duyurmaya başladı.

Listede fabrikasının adını gören Gaziantepli sanayici Can Tuğsuz, açılış törenini tiye alarak "Gaziantep'te açıldığı iddia edilen 300 fabrika listesindeki fabrikamız 45 yıldır(!) faaliyettedir. Yeni açılması söz konusu değil. Düğmeye basıp aç-kapa yaptılarsa onu bilemiyorum :) Kamuoyunun takdirine sunuyorum" paylaşımında bulundu.

"Halkı kandırdıkları" eleştirileriyle karşı karşıya kalan AKP'den konuya dair bir açıklama gelip gelmeyeceği ise merak konusu.

onlarca yıllık fabriklar recep tayyip erdoğan mustafa varank teknofest 2020 yeni fabrika açılış töreni akp can tuğsuz