AKP Ordu Milletvekili Adayının Anıtkabir'e Küfrettiği Ortaya Çıktı

TAKİP ET

AKP Ordu Milletvekili Adayı İbrahim Ufuk Kaynak'ın, 2016 yılında Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda İsmet İnönü ve Anıtkabir'e hakaret ettiği ortaya çıktı. Kaynak, 'İnönü'nün Türkiye düşmanlığı sebebi ile Ankara'ya dikilen Anıtkabir 'Kic' bir yapı ve pis bir Yunan Tapınak benzetmesidir' dedi.

AKP Ordu Milletvekili Adayı İbrahim Ufuk Kaynak'ın, 2016 yılında Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda İsmet İnönü ve Anıtkabir’e hakaret ettiği ortaya çıktı. Kaynak, “İnönü’nün Türkiye düşmanlığı sebebi ile Ankara’ya dikilen Anıtkabir ‘Kic’ bir yapı ve pis bir Yunan Tapınak benzetmesidir” dedi.

Kaynak'ın Avustralya'dan gönderdiği yazım hatalarıyla dolu paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye 20 yüzyılı bos geçirdi. Şartları biliyorum ama yine de uyku hali tum 20 yy.li kapladi. Bana kimse 20 yy Türk mimarisi örneği diyebileceği tek bir eser gösteremez. Sivil, Askeri, Dini mimari örneği tek Türk eseri. Yok. İnönü’nün Türkiye düşmanlığı sebebi ile Ankara'ya dikilen Anıtkabir "Kic" bir yapı ve pis bir Yunan Tapınak benzetmesidir. (Mimari terim kic, beşeri hayatta p*c'in karşılığıdır."

“Ordu Halkı Affetmez”

Kaynak’ın bu sözlerine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun tepki gösterdi. Torun açıklamasında şunları söyledi:

"Ordu AK Parti Milletvekili adayı, maalesef üzülerek söylüyorum hem İsmet İnönü'ye hem de Mustafa Kemal Atatürk'e dil uzatmış. Bu ülkeyi kuran emperyalizme karşı mücadele eden ve bu vatan toprağını bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'ye dil uzatmak, AK Parti milletvekilinin haddi de değildir, hakkı da değildir.

Anıtkabir'e küfredenleri, Ordu halkı asla ve asla affetmez. Bu aday AK Parti'ye yakışır. AK Parti bunu içine sindirir ama Ordu halkı içine sindirmez ve kabul etmez."

 

İbrahim Ufuk Kaynak küfür Anıtkabir ismet inönü akp milletve adayı ordu