AKP, Ortak Liste İçin Cumhur İttifakı'nın Diğer Unsurlarını İkna Etmeye Çalışıyor

TAKİP ET

Seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerde liste hazırlıkları da hız kazandı. AKP Genel Başkanı Erdoğan, iftar sonrasında milletvekili aday listelerini belirlemek için yoğun bir mesai harcıyor.

Seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerde liste hazırlıkları da hız kazandı. AKP Genel Başkanı Erdoğan, iftar sonrasında milletvekili aday listelerini belirlemek için yoğun bir mesai harcadığı belirtildi. AKP’ye 6 bin 25 kişi aday adayı olmuş, parti içinde oluşturulan üst komisyon bu sayıyı 1200’e indirmişti.

AKP’nin ittifak ortağı MHP ise Cuma günü aday listelerini açıklayacağını duyurdu. MHP lideri Devlet Bahçeli, daha önce yaptığı açıklamada, 81 ilde kendi listeleriyle seçime gireceklerini söylemişti. MHP’nin bu kararında, YRP ve BBP’nin de kendi listeleriyle seçime girmeyi tercih etmelerinin etkili olduğu belirtilmişti.

Cumhur İttifakı'nda Ortak Liste

AKP ise az milletvekili çıkaran illerde ortak liste ile seçime girilmesini istiyor. AKP kulislerinde, Erdoğan’ın yarın Bahçeli ile görüşebileceği ve ortak liste konusunda ikna çabası göstereceği konuşuluyor. AKP’de 19 seçim çevresinde “ortak liste” çıkarılması ve bunun en az 10’unun MHP ile ortak liste olması hesabı yapılıyor.

AKP’nin diğer ittifak ortağı YRP ile de görüşmeler sürüyor. YRP lideri Fatih Erbakan geçtiğimiz hafta Erdoğan ile bir araya gelmişti. AKP, YRP ve BBP’nin seçime girme hakkını sağlamak için 41 ilde seçime girmesini öneriyor. Seçilebilir yerlerden adayların ise AKP listelerinden aday gösterilmesi planlanıyor. 

Kaynak: BBC

akp cumhur ittifakı MHP kendi logosu yrp hüdapar