AKP, Rusya ve Çin'le Aynı Fikirde: Taliban'ın Mesajları Olumlu

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Taliban'ın mesajlarını olumlu bulduklarını söyledi.

Ürdün'ü ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Eymen Safedi ile yaptığı görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada "Şu anda ülkenin bir sakinleşmesi lazım. Şu ana kadar Taliban'ın verdiği mesajları da olumlu karşıladığımızı söylemek isteriz. Gerek yabancılara gerek diplomatik misyonlara gerekse kendi halkına yönelik. Umarım eylemlerde de bunu görürüz.

Biz Türkiye olarak kardeş Afganistan'ın ekonomik kalkınmasını, istikrarını, barışını ve huzurunu desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

AKP Rusya ve Çin'le Birlikte Taliban'a Olumlu Yaklaşıyor

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov da Taliban'ın açıklamalarını olumlu bulduklarını söyleyerek "Kabil'in sokaklarında olumlu süreçlerin yaşandığını görüyoruz. Burada durum yeterince sakin. Taliban, etkili şekilde düzeni sağlıyor" demiş, Uygur Türklerini "radikal İslamcılıkla mücadele" kisvesi altında soykırıma tabi tutan Çin Komünist Partisi, kökten dinci ve radikal İslamcı terör örgütü Taliban'ın kuracağı hükümeti tanıyan ilk ülke olacağını bildirmişti.

 

AKP Rusya ve Çin'le Aynı Fikirde Taliban'ın Mesajları Olumlu