AKP Seküler Yaşam Tarzına Düşmanlığını Sürdürüyor

TAKİP ET

AKP'li İstanbul Sancaktepe Belediyesi alkol satışını zorlaştırmak için tepki çekecek bir karar aldı.

Belediyenin aldığı karara göre alkol satışı yapabilmesi için zincir marketlerin alması gereken "mesafe uygunluk yazısı" için alınacak ücret 17 kat artırıldı.

Bunun yanında tekel bayii açmak isteyenlerin ödemesi gereken ücret ise 11 kat artırıldı.

"İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanunu"nda 2013 yılında yapılan değişiklikle birlikte alkol satışı yapılan mekanların okullar, öğrenci yurtları ve ibadethanelere en az yüz metre mesafede olması mecburiyeti getirilmişti.

Kanundaki değişiklikle birlikte alkol satışı yapmak isteyen mekanlar bulundukları ilçe belediyesine başvurarak "mesafe uygunluk yazısı" almakla mükellef tutulmuştu.

Zam Bahane, Alkol Yasağı Şahane

İlçede alkol satışını kısıtlamak isteyen AKP'li Sancaktepe Belediyesi, alkol satışı yapmak isteyen mekanlardan "mesafe uygunluk yazısı" için aldığı 3 bin 500 liralık ücreti 2022 yılından itibaren geçerli olmak üzere 40 bin liraya çıkardı.

AKP ve MHP'li meclis üyelerin oylarıyla kabul edilen düzenlemeyle birlikte alkol satışı yapan zincir marketlerin alması gereken mesafe uygunluk belgesi ücreti ise 3 bin 500 liradan 60 bin liraya yükseltildi.

Normalde belediyelerin çok cüzi ücretler karşılığında verdiği belgenin verilmesi için gereken işlem, yalnızca bir belediye görevlisinin ilgili mekana gelerek metre vasıtasıyla en fazla on beş dakika içinde gerçekleştirebileceği yüz metrelik mesafenin bulunup bulunmadığına ilişkin bir kontrolden ibaret. 

AKP Seküler Yaşam Tarzına Düşmanlığını Sürdürüyor AKP’li Sancaktepe Belediyesi ilçede alkol satışına engel olmak için marketlerin alması gereken Eğitim kurumları ile ibadethanelere mesafe uygunluk yazı