AKP Sözcüsü Çelik: Türkiye Ölümden Kaçan İnsanlara Kucak Açar

TAKİP ET

AKP Sözcüsü Ömer Çelik gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sırasında düzenlediği basın toplantısında açıklama yapan Ömer Çelik, hükümetin kontrol altına almakta başarısız olduğu orman yangınlarına ilişkin olarak Arzu ederdik ki bu tablo ile hiç karşılaşmayalım. Burada önceliğin muhakkak suretle yangının söndürülmesine verilmesi söz konusu. Son iki yılda 5 büyük orman yangını çıkmışken, 300'e yakın yangın 12 gün içerisinde çıktı. Bunların 16'sı büyük orman yangını şeklinde karşımıza geldi" dedi.

Yangın sırasında yapılan siyasi tartışmaları "ibretlik" olarak niteleyen Çelik, "Yangını söndürürüz, yangın söndükten sonra isterseniz basın toplantısı yaparsınız. Siyasi olarak ortaya koyacağınız bir eleştiri varsa ortaya koyarsınız biz de cevabını veririz. Yangın devam ederken tüm gücümüzü vatandaşımızı korumaya yangını söndürmeye odaklandırmamız gerekirken kuvvetimizi bölen bu yaklaşımlar doğrusu ibretlik bir tablo ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı. 

Azerbaycan'ın orman yangınlarıyla mücadelede Türkiye'ye verdiği desteğe de değinen Çelik, "Kardeşlerimiz buraya kadar geldiler ve yanımızda olduklarını gösterdiler" diyerek kardeş Azerbaycan'a selam gönderdi.

Türkiye Ölümden Kaçan İnsanlara Kucak Açar

"Türkiye ölümden kaçan insanlara kucak açar" diyen Çelik, bunun istismar edilmesine müsaade etmeyeceklerini belirterek "Türkiye, hiç kimsenin göçmen kampı değildir" diye konuştu.

Bunun yanında Çelik, "Kendisinin göçmen olduğunu söyleyip de milletimize karşı aşırı ifadeler kullanan bazı tipler sosyal medyada gözüküyor, bunlara karşı da gereği hukuk içerisinde yapılır" dedi.

Ne Olmuştu?

Gazeteci olduğu belirtilen Afganistanlı bir sosyal medya kullanıcısı Türklere ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a hakaretler etmiş, Türk kızlarının ahlakına dil uzatma hadsizliğini gösteren söz konusu Afganistanlı yasa dışı göçmenin sosyal medya hesabından beğenilen rezil paylaşımlar dikkati çekmişti.

Söz konusu Afganistanlı bir süre sonra gelen tepkilerden korkarak özür dilemişti.

AKP Sözcüsü Çelik Türkiye Ölümden Kaçan İnsanlara Kucak Açar