AKP Sözcüsü Çelik'ten ABD Başkanı Biden'a 1915 Çağrısı: Yakışmaz

TAKİP ET

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Amerikan senatörlerin Biden'a, 1915 Olaylarını "soykırım" olarak tanıma çağrısına ilişkin "Herhangi bir şekilde bir müttefikimizin geçmişte tarihe mal olmuş olaylar hakkında 'Ermeni soykırımı' gibi sözde bir ifadeyi kullanması, müttefiklik ilişkilerine yakışmaz" dedi.

AKP Sözcüsü Çelik, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Herhangi bir şekilde bir müttefikimizin geçmişte tarihe mal olmuş olaylar hakkında 'Ermeni soykırımı' gibi sözde bir ifadeyi kullanması müttefiklik ilişkilerine yakışmaz

Esasında dünyanın her tarafında bu sözde Ermeni soykırımıyla ilgili bir sektör vardır. Bu sektör diasporanın içerisine yerleşmiş bir sektördür. Bu sektör, sürekli olarak Ermenistan'da, Kafkaslardaki normalleşmeyi de rehin tutmaktadır.

Geçmişte Cumhurbaşkanımız çok net bir açıklama yaptı, 'Otursun tarihçiler arşivlerini açsın. Biz de arşivlerimiz açalım. Bütün ülkeler arşivlerini açsın. Masaya koyalım ve otursun tarihçiler bir karar versin. Bu karara da hep beraber uyalım' dedi ama maalesef Ermenistan tarafı yanaşmadı."

Ömer Çelik AKP Sözcüsü AKP Joe Biden ABD Amerika Birleşik Devletleri Müttefik Müttefiklik ilişkileri Ermeni yalanları Ermeni iddiaları 1915 Olayları Tatsız gelişmeler arşivler Ermeni Ermeni tehciri ermeni isyan