AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Arınç'ın Seçim Açıklaması Partimizin Kurumsal Görüşünü Bağlamıyor

TAKİP ET

Partisinin merkez yürütme kurulu toplantısı sonrasında basına konuşan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Arınç'ın açıklamalarının kişisel görüşleri olduğunu ve partinin görüşlerini bağlamadığını açıkladı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler, 11 şehirde en az 13,5 milyon kişiyi doğrudan etkiledi. Bu durumda bir seçimin yapılmasının mümkün olamayacağına dair ilk görüş, 9 Şubat'ta bir Bülent Arınç'tan gelmişti. Bülent Arınç, AKP'nin 'özgül ağırlığı' olarak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin 2024'te yerel seçimlerle birleştirilerek düzenlenmesi gerektiğini söylemişti.

Partisinin merkez yürütme kurulu toplantısı sonrasında basına konuşan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Arınç'ın açıklamalarının kişisel görüşleri olduğunu ve partinin görüşlerini bağlamadığını açıkladı. Arınç'ın açıklamalarının AKP ile ilgisi olmadığını söyleyen Çelik, bu durumun yanlış anlaşıldığını vurguladı.

AKP MYK toplantısı sonrası konuşan Ömer Çelik, şöyle konuştu

"Sayın Arınç da kişisel bir açıklama yaparak seçim tarihiyle ilgili bir takım görüşler paylaşmış. Bunun üzerine muhalefettekiler bunun bizim adımıza ortamı yoklamakla ilgili bir davranış olduğunu söylüyorlar. Arınç’ın açıklamaları kendisinin kişisel açıklamalarıdır, partimizin kurumsal görüşünü bağlamamaktadır. AKP’yle ilgisi yoktur. Bunun bizimle ilişkilendirilmesi, AKP’nin görüşü gibi davranılması yanlıştır."

Anayasa'nın 78. maddesi, seçimin sadece savaş nedeniyle TBMM kararıyla bir yıl ertelenebileceğini belirtiyor. Yani, anayasaya göre savaş haricinde hiçbir nedenle seçim ertelenemiyor. 

akp sözcüsü ömer çelik Bülent Arınç seçim 2023 seçimleri seçim ertelenecek mi akp