AKP Sözcüsü Ömer Çelik Üç Büyüklere Seslendi: Şampiyon Olan Tebrik Edilmelidir

TAKİP ET

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Trabzonspor'un tebrik edilmesi gerektiğini söyledi.

Antalyaspor karşısında 2-2'lik skorla 1 puan elde eden ve ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor, Süper Lig Şampiyonluğunu kutluyor.

Dün geceden itibaren bilhassa İstanbul'da olmak üzere yurdun farklı yerlerinde Trabzonspor taraftarlarıyla rakip taraftarlar arasında gerginlikler yaşanmıştı.

Konuya ilişkin bir paylaşımda bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Şampiyon olan tebrik edilmelidir" dedi.

Çelik paylaşımında "Spor dostluk içinde rekabettir. Tüm takımların taraftarları bunun parçasıdır. Kimse kimseye karşı hakaret ve şiddete başvurmamalıdır. Hakaret ve şiddet ile sportmenlik bir arada olmaz. Şampiyon olan tebrik edilmelidir. Mücadele eden tüm takımlar takdir edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Üç büyükler Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe henüz şampiyon Trabzonspor'u tebrik etmedi.

Tebrik yerine Fenerbahçe, Trabzonspor'a karşı savcıları göreve çağırdı. Fenerbahçe'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Savcılar göreve! Terör örgütünün duruşunu sahiplenen, takım otobüsümüze yapılan saldırıyı meşrulaştıran, toplumu kin, nefret ve ayrışmaya sürükleyen bu pankartın tribünde yer almasına izin verenler hakkında savcıları göreve çağırıyoruz! Halkı, taraftarları birbirine düşüren Trabzonspor kulübünün yaptıklarının karşılıksız kalmaması için Türkiye Cumhuriyeti savcılarını göreve davet ediyoruz! Bir şehir takımı milyonlarca taraftarı olan ülkenin değerine saldırıyor! FETÖ ağzıyla konuşuyor, silahlı saldırıya gönderme yapıyor" ifadelerine yer verildi. Söz konusu pankartta bir kanarya, bir tüfeğin namlusunda tasvir edilmişti.



Ayrıca Trabzonspor taraftarlarının şampiyonluk konuşması yapmak isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu yuhaladıkları anların görüntüleri ortaya çıkmıştı. 

Trabzonspor Taraftarları, Şampiyonluk Konuşması Yapmak İsteyen Süleyman Soylu'yu Yuhaladı

akp sözcüsü ömer çelik 3 büyükler