AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Uygurlara Yönelik Kampların Kapatılmasını Çin Makamlarına Bildiriyoruz

TAKİP ET

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Uygur Türklerine yönelik konuştu.

Birçok ülke tarafında sıkça dile getirilen işgalci Çin'in Doğu Türkistan'da ve diğer bölgelerdeki zulmüne AKP hükümetinin kayıtsız kalması dikkat çekiyordu. Bugün AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Uygur Türklerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı ardından basına konuşan Çelik, "Türkiye, Uygur Türklerinin ve Sincan bölgesindeki diğer Müslüman azınlıkların insan haklarına saygı gösterilmesini, inanç hürriyetlerine saygı gösterilmesini, buradaki kampların kapatılmasını sürekli olarak Çin makamlarına bildiriyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Uygur Türkleriyle dini, etnik ve kültürel çok güçlü bağlara sahip olduğunu belirten Çelik, Uygur Türklerinin durumuyla yakından ilgilenildiğini ifade etti. Çelik, konuya yönelik olarak "Bizim bu konudaki tek arzumuz Uygur Türklerinin Çin'de refah ve huzur içinde yaşamalarıdır. Uygur meselesinin şeffaflık ve iş birliği içerisinde ele alınması gerektiğini arzu ediyoruz. Bu çağrılarımızı Çin tarafına da iletiyoruz" dedi.

Azerbaycan'a da Değindi

AKP Sözcüsü, "Azerbaycan, topraklarını müdafaa hakkına sahiptir. Karabağ bölgesi Azerbaycan toprağıdır. Ermenistan orada işgalcidir. Ermenistan işgal ettiği toprakları terk ettiği anda sorun çözülür. Kimsenin Ermenistan saldırdıktan sonra Azerbaycan'a itidal tavsiye etmesi gibi bir yaklaşımı kabul edilemez" diyerek Türkiye'nin her daim Azerbaycan'ın yanında olacağını ifade etti.

ömer çelik Doğu Türkistan akp akp sözcüsü çin Azerbaycan