AKP Taliban'ın Türkiye'ye Tehdidini 'İletişim Kazası' Olarak Değerlendirdi

TAKİP ET

AKP Sözcüsü Ömer Çelik Taliban'ın Türkiye'nin Afganistan'da işgalci olduğuna yönelik açıklamasını "iletişim kazası" olarak değerlendirdi.

AKP MYK toplantısı esnasında basın toplantısı yapan Ömer Çelik, Taliban'ın Türkiye'nin Afganistan'da işgalci olduğuna yönelik açıklamasını değerlendirdi.

Afganistan'a yeni gidilmediğini belirten Çelik,  "Zaten oradayız. Afganistan bağımsızlığını kazandığında ilk diplomatik misyonu Türkiye açmıştı... NATO oradan çekiliyor. Kabil havalimanı korunmazsa büyük sıkıntılar ortaya çıkar. Türkiye bütün taraflarla görüşüyor. Taliban'ın açıklamasında olumsuz ifadeler var. Bunun bir iletişim kazası olduğunu değerlendiriyoruz. Türkiye orada işgalci güç değildir" diye konuştu.

"Biz Afgan halkının yararına da bir faaliyet yürüteceğiz" diyen Çelik, "Şimdiye dek yürüttüğümüz faaliyetten farklı değil. Türkiye'nin terör, yasadışı göç ve uyuşturucuyla mücadelesi açısından değerlendirilmesi gereken bir konu" ifadelerini kullandı.

Taliban sözcüsü Süheyl Shaheen geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Türkiye'nin tüm NATO güçleri gibi Afganistan'da işgalci olduğunu belirtmiş, "Türk yetkililer kararlarını bir kez daha gözden geçirip ülkemizin işgaline devam ederse, İslam Emirliği ve Afgan milleti dini, vicdani ve vatani görevi gereği yirmi yıllık işgale karşı olduğu gibi onlara karşı da tavır alacaktır. Bu durumda, tüm sonuçların sorumluluğu, başkalarının işlerine karışan ve bu tür uygunsuz kararlar verenlerin omuzlarına düşer" ifadelerini kullanmıştı.

AKP Taliban'ın Açıklaması 'İletişim Kazası'