AKP Teşkilatında 11 Yıl Geçirdikten Sonra İYİ Parti'ye Katılan Vatandaş Konuştu

TAKİP ET

AKP teşkilatında 11 yıl geçiren Firdevs Diba Akkaya, dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu

Medyascope'tan Aytuğ Özçolak'ın haberine göre 2011 yılından bu yana AKP üyesi olan Firdevs Diba Akkaya, bu partiden milletvekili adayı oldu ve parti teşkilatlarında birçok görev aldı.

"Vicdanımın sesini dinledim" diyerek AKP'den istifa eden Akkaya, İYİ Parti saflarına katıldı. AKP'den istifa kararının bir günde alınmış bir karar olmadığını belirten Akkaya, "Kimse zaten bir günde parti değiştirmeye karar veremez. Son altı, yedi aydır kendi içimde oldukça sancılı bir süreç yaşadım. Bazı durumlarla yüzleştim. Parti içindeki makam ve koltuk sahiplerinin liyakatsizliklerine şahit oldum" dedi.

"Ben Artık AKP'nin Ülke Adına Pozitif Şeyler Yapacağı İnancımı Yitirdim"

AKP'de en çok rahatsız olduğu şeyin liyakatsizlik olduğunu belirten Akkaya, "Gerçekten bu kadar genç, akıllı, zeki çocuk işsizken onun yeğeni, bunun çocuğu, şu ilçe başkanının kardeşi devlet kurumlarında. Özellikle son zamanlarda ülke ekonomisi bu kadar kötüyken, bu kadar genç işsizken bu durum beni çok rahatsız etmeye başladı. Bir de artık inancımı yitirdim. Yani insan inandığı davanın peşinden gider, inandığı şey için çalışır. Ben artık AKP’nin ülke adına pozitif şeyler yapacağı inancımı yitirdim" şeklinde konuştu.

"AKP'deki Çoğu İnsan AKP'nin Seçimi Kaybedeceğini Düşünüyor"

AKP'deyken bireysel olarak bazı projeler yaptığını, evinde yaptığı pastayı doğum günlerinde pasta alamayan çocuklara götürdüğünü ve aileleriyle görüştüğünü, maddi durumu iyi olmayan mahallelere giderek insanların durumunu gördüğünü anlatan Akkaya, "Oradan çıkıp teşkilata gidiyordum sanki o dünyadan hiç haberleri yok insanların. İki dünya arasında sıkışıp kalmış gibi hissediyordum kendimi. Evlerine gittiğim zaman insanlar açlık içinde, insanlar sefalet içinde. Partiye gidiyorum, partide herkesin tuzu kuru. Kimsenin umurunda değil. İnsanlar şu anda partinin içinde tamamen bireysel düşüncelerle hareket ediyorlar. Kimsenin ‘Topluma yönelik bir proje yapalım ya da bir çözüm üretelim’ gibi bir derdi yok. Bence AKP’nin içindeki çoğu insan AKP’nin seçimi kaybedeceğini düşünüyor ve bu yüzden bireysel hareket ediyor" ifadelerini kullandı.

"Çok Büyük Bir Hayal Kırıklığı Yaşadım"

AKP'nin 2002'de kuruluşundan itibaren halkın partisi olarak yükseldiğini belirten Akkaya, AKP'ye o yıllardan itibaren gönül verdiği için kopmasının kolay olmadığını söyledi. Buna karşın son yıllarda AKP teşkilatlarının içinin boşalmaya başladığını belirten Akkaya, "Bu dönen dolaplardan, bu olan olaylardan Recep Tayyip Erdoğan’ın haberi yok. Olsa müdahale eder. Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafındaki bir grup partinin için boşalttı" düşüncesiyle son ana kadar kendisini kandırdığını kaydetti. "Yani sanki her an Recep Tayyip Erdoğan partinin içinde yeni bir oluşum gerçekleştirecek ve her şey eskiye dönecek gibi hissettim. Bunu gerçekten istedim, umut ettim, bekledim" diyen Akkaya, "Fakat beklediğim değişim ve dönüşüm olmadı. Ve artık bunun gerçekleşmeyeceğine kanaat getirdim. Çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadım açıkçası. Gerçekten son birkaç yıldır sürekli ‘Düzelecek, AKP teşkilatı düzelecek, ülke düzelecek, politikalar değişecek’ diye hayal ettim ama yok, her şey aynı" diye konuştu.

"Doğru İnsan Yoktur, Doğru Sistem Vardır"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkeyi çok kötü etkilediğini, siyasetin devletin tüm kurumlara sirayet edildiğini belirten Akkaya, "Devlet kurumlarının işleyişi bozulmuş durumda. Örneğin tarımda. Tarım neden bu kadar kötü? Tarımda bir planlama bile yok şu anda. Siyaset her yerde. Benim görüşüm doğru insan yoktur, doğru sistem vardır. Bu sadece ülke için değil küçük bir işletme için bile geçerlidir. İnsanlar fanidir, sistem kalıcıdır. Başkanlık sisteminin de bu anlamda ülkeyi çok kötü etkilediğini düşünüyorum" dedi.

"Türkiye'nin Kökten Değişime İhtiyacı Var"

Türkiye'nin acilen seçime ihtiyaç duyduğunu belirten Akkaya, piyasanın çok kötü durumda olduğunu, insanların akaryakıt ve dolardaki oynaklık nedeniyle fiyat dahi veremediğini belirterek "Bu ülkenin kökten değişime ihtiyacı var. Ülkenin bütün kurumlarında kurallar işlemeli. Anayasanın üstünlüğü işlemeli" dedi.

AKP'den ayrılırken tüm partileri gözlemlediğini belirten Akkaya, "Açıkçası siyaseti çocukluğumdan beri seviyorum. Sosyal konulara da fazlaca duyarlılığım olduğu için siyasete devam etmek istiyorum. Şu anda bana en çok güven veren lider Meral Hanım olduğu için, politikaları bana en çok uyan parti İYİ Parti olduğu için bu doğrultuda karar verdim" şeklinde konuştu.

"Kardeşim Tıp Okuyor, Almanca Kursuna Gidiyor"

Ülkesini, vatanını çok sevdiğini belirten Akkaya, kardeşini örnek vererek kendisini de çok etkileyen Türk gençliğinin içinde bulunduğu durumu anlattı:

"Benim kardeşim mesela Çapa Tıp Fakültesi’nde son sınıfta okuyor. Şu anda Almanca kursuna gidiyor, Almanya’ya gitmeyi planlıyor.  Yani Çapa Tıp Fakültesi’nde okuyan bir çocuğun oraya buraya gitmesini ben istemiyorum. Ben bu çocuklara iyi şartlarda yaşayabilecekleri bir ülke bırakmak istiyorum. Ancak bu siyaset bu devletin kurumlarından elini çekmediği müddetçe bunun mümkün olmadığını düşünüyorum."

akp teşkilatında 11 yıl geçirdikten sonra iyi parti katılan vatandaş konuştu firdevs diba akkaya