AKP Türkiye'sinde Sıradan Bir Manzara: Diyarbakır'da 'Kürdistan Bayrak Günü' Kutlandı

TAKİP ET

Diyarbakır'da Kürtçü örgütler sözde 'Kürdistan' bayrak gününü kutladı.

Diyarbakır'da adında 'Kürdistan' kelimesi geçen parti ve dernekler 17 Aralık dolayısıyla sözde "Kürdistan" bayrak gününü kutladı.  

Kürtçü terör örgütünün siyasi yansımaları olan Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ve Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) üyeleri, bugün Diyarbakır'da bir araya gelerek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin paçavrasını merkezlerinde sergiledi. 

Öte yandan kendilerine Kürdistan Ulusal Gençliği (CNK) diyen örgütün üyeleri ise bugün Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda sözde Kürdistan Bayrağı Günü için bir eylem düzenledi.

Drone'lar ile gökyüzünde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin paçavrasını uçuran Kürtçü meczuplar polis tarafından gözaltına alınırken; PAK, PSK ve Azadi derneğinin üyelerine herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı bilinmiyor.

Not: Dağkapı Meydanı'nın adı, 2014 yılında AKP'li ve Kürtçü Terör destekçisi BDP'li il meclis üyelerinin ortak kararıyla, 'Şeyh Sait Meydanı' olarak değiştirilmişti. Bugün yerli ve milli olduğunu iddia eden Cumhur İttifakı, söz konusu belediyeye kayyım atamasına rağmen meydanın adını değiştirmedi.

*Fotoğraflar K24 muhabiri İhsan Yalın tarafından çekilmiştir. 

diyarbakır sözde kürdistan kürdistan bayrak