AKP, Vatandaşlık Dağıtılan Yabancıları Telefonla Arayarak Oy İstiyor

TAKİP ET

AKP'nin 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde vatandaşlık verdiği yabancıları arayarak kendilerinden oy istediği belirtildi.

AKP'nin 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde vatandaşlık verdiği yabancıları arayarak kendilerinden oy istediği iddia edildi.

TamgaTürk’e ulaşan bir kaynak, vatandaşlık başvurularının yapıldığı bir avukatlık bürosunda çalıştığını ve bugün sadece son rakamı farklı olan telefon numaralarından arandığını söyledi.

Kaynağımız, arayanların sırasıyla Rus aksanlı ve İran aksanlı kişiler olduğunu söyleyerek vatandaşlık kazanan yabancıların iletişim bilgilerini istediklerini anlattı.

"Az evvel Rusça aksanlı Türkçe konuşan bir hanımefendi aradı. Türk vatandaşı olmuş Rus müvekkilimi istedi. Başvurularda eksik bir şey olur diye kendi numaramı vermiştim, 'Oy hakkı olduğunu hatırlatmak için aradım' dedi. 'Nereden arıyorsunuz' dedim. Cumhurbaşkanımızın selamı ile AKP'den dedi. Numaramı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne vermiştim. Vatandaş olan yabancıları kendi ana dillerinde tek tek aramaya başlamışlar."

 

AKP, Devlet'in İmkanlarını Kullanarak Oy Kazanmaya Çalışıyor

Kaynağımız, “Bu yabancılar AKP’ye oy vermeye zorlanıyor. Devletin imkanları AKP’nin oy toplaması için kullanılıyor. Bu çok yanlış bir durum” dedi.

AKP’nin seçimler için hangi adımları attığı merak konusu olurken, vatandaşlık verilen yabancılar konusunda da tartışmalar sürüyor.

AKP recep Tayyip Erdoğan vatandaşlık verilen vatandaşlık rus iran oy istiyor