AKP ve İYİ Parti Arasında 'RTÜK' Satrancı

TAKİP ET

Çelebi'nin AKP'ye katılmasıyla AKP'ye geçen RTÜK üyeliği hakkı, Fakıbaba'nın istifasıyla İYİ Parti'ye geçti.

RTÜK’ün dokuz kişilik üst kurul üyeliğinde bir koltuk bir süredir boş duruyor. Bu koltuğa İYİ Parti'den bir temsilcinin katılması gerekirken AKP'nin sansür kurumu RTÜK'ün başındaki Ebubekir Şahin 3 ay boyunca gereken yazıyı TBMM'ye göndermemişti. 

Bir süredir tartışmalara konu olan Mehmet Ali Çelebi'nin dün AKP'ye katılmasıyla bu hak AKP'ye geçti. AKP'nin RTÜK'teki en büyük temsilcisi haline gelen Ebubekir Şahin, Çelebi'nin katılımı ile boş üyelik için gereken yazıyı hemen gönderdi. Ancak bu durum uzun sürmedi. 

AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba bugün AKP'den ve vekillikten istifa ettiğini açıkladı. Fakıbaba ayrıca İYİ Parti'ye geçeceğini duyurdu. 

Böylelikle AKP'nin RTÜK hesabı birkez daha karıştı. 

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, Fakıbaba’nın istifası ile kontenjanın İYİ Parti’ye geçtiğini duyurdu. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı, İzmir Milletvekili Aytun Çıray da Fakıbaba’nın AK Parti’den istifasının ardından “RTÜK üyeliği İYİ Parti’nin hakkıdır” dedi.

Ancak şu anki durumda Fakıbaba'nın istifasının TBMM Genel Kurulu'nda onaylanması gerekiyor. AKP istibdadının yine bürokratik bir oyuna başvurup başvurmayacağı henüz bilinmiyor. 

rtük akp iyi parti mehmet ali çelebi ahmet eşref fakıbaba