AKP ve MHP'li Vekillerden Kadına Şiddete Karşı 'Muhabbet ve Merhamet Vaazı' Önerisi

TAKİP ET

AKP ve MHP milletvekilleri kadına şiddete karşı camilerde "muhabbet ve merhamet vaazı" önerisinde bulundu.

ANKA'dan Şeyma Paşayiğit'in haberine göre AKP ve MHP'li vekiller TBMM'de kadına şiddete karşı "muhabbet ve merhamet vaazı" verilmesini önerdi.

CHP, İYİ Parti ve HDP'li üyelerin çekilmesiyle birlikte Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu'nda yalnızca AKP ve MHP'li milletvekilleri kalmıştı.

Komisyonun raporunda "Camilerde verilecek vaaz ve hutbelerde, eşler arası iletişimde muhabbet ve merhametin esas olmasına yönelik konuşmalara yer verilmelidir. Bilgilendirici yayınların, Diyanet TV ve Diyanet Radyo’da düzenli aralıklarla yayınlanması sağlanmalıdır" denildi.  912 sayfalık rapor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde TBMM Genel Kurulu'na getirilerek görüşülecek. 

İstanbul Sözleşmesi'nden Çıkılması Savunuldu

Ayrıca raporda İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması savunularak "Rusya ve Azerbaycan'ın sözleşmeyi imzalamaması" delil olarak gösterildi. "Kadına yönelik şiddetle mücadele etme temel amacıyla hazırlanan Sözleşme, içeriğindeki unsurlar ve çeşitli uygulamalar sebebiyle bugün Avrupa Konseyi üyesi pek çok ülkede eleştirilmektedir. Bu sebeple Rusya ve Azerbaycan Sözleşmeyi imzalamamıştır" denilen raporda "Sözleşmeyi imzalayan bazı ülkeler onaylamaktan imtina ettiği gibi bazı ülkeler tarafından da Sözleşmeden çekilme yönünde açıklamalar yapılmaya başlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

akp mhp Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu merhamet ve muhabbet vaazı önerisi