AKP ve MHP'nin Yeni Ortağı HÜDA-PAR'ın Sözcüsü: Her Türlü Milliyetçiliği Ayaklarının Altına Alan Bir Partiyiz

TAKİP ET

Kürtçü-Şeriatçı HÜDA-PAR'ın sözcüsü Serkan Ramanlı, BBN Türk'ün konuğu oldu. 'Biz Kürt milliyetçisi bir parti değiliz." diyen Ramanlı, "Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına almış bir partiyiz." açıklamasını yaptı.

Kürtçü-Şeriatçı HÜDA-PAR'ın sözcüsü Serkan Ramanlı, BBN Türk’ün konuğu oldu.

Ramanlı, partisinin Kürtçü HDP ile farklılığı üzerine  sorulan soruya AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın yıllar önce söylediği sözleri kullanarak yanıt verdi:

“Biz Kürt milliyetçisi bir parti değiliz. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına almış bir partiyiz. Biz Müslümanız, biz hiç kimsenin kavminin bir başka kavmin üzerinde olmasını kabul etmiyoruz. Bize göre Müslüman kardeştir, bütün insanlar eşittir”

HÜDA-PAR Seçimlere AKP Listelerinden Girecek

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkanı ve Feminist yazar Şehit Konca Kuriş'i katleden Kürtçü-Şeriatçı terör örgütü Hizbullah’ı terör örgütü olarak kabul etmeyen HÜDA-PAR'ın, seçime AKP’nin listelerinden gireceği açıklanmıştı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin seçimlere kendi listesinden girme kararına ilişkin, "HÜDA PAR bizim listemizden girecek, kalan diğer üç parti kendi listesinden girme hazırlığı yapıyor. Devlet Bey'in ortaya koyduğu tavır da bizim aktardığımız tavrın aynısıdır" dedi.

serkan ramanlı hüdapar milliyetçiliği ayaklar altına akp cumhur ittifakı