AKP Yandaşı Haluk Bayraktar, 'Amerikalı' Diye Yaftaladığı Türk Bilim İnsanlarını 2012'de Sosyal Medya Hesabından Paylaşmış

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi yapacaklarını açıklamasının ardından Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Türkiye'ye geri dönecek bilim insanlarına 'CIA' iftirası atmıştı.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için partiler seçim çalışmalarını sürdürüyor. CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter hesabından “Atatürk Havalimanı” notuyla bir video paylaştı. Videoda Atatürk Havalimanı’nın havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getirileceğini ve projeyi ABD’deki Sierra Nevada Corporation (SNC) şirketinin sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen’le gerçekleştireceklerini söyledi.

Bayraktar: Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş

Kılıçdaroğlu’nun videosuna yanıt veren Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Milyondan fazla gencin yarıştığı, dünyanın en iyisi Milli Teknoloji Projelerinin sergilendiği TEKNOFEST’e ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı’nı ABD’li bir şirkete verme fikri… Halen ‘en iyisini’ Türklerin değil de ABD şirketlerinin yapabileceğini zannetmek… Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş” dedi.

Kılıçdaroğlu: Bu kadar siyasallaşmayın

Kılıçdaroğlu ise Bayraktar’a “Bu kadar siyasallaşmayın Sevgili Haluk Bey. Siz ailece bizim için çok değerlisiniz. Bir partinin seçim propagandası olmak size yakışmaz. İstikbalde başarılı bütün Türk girişimcilerimize yer var. Uzay hepinize yetecek kadar geniş” yanıtını verdi.

Bayraktar’ın 2012’deki paylaşımı ortaya çıktı

Kılıçdaroğlu’nu bu tercihi nedeniyle “milli olmamakla” itham eden Haluk Bayraktar’ın, 5 Ağustos 2012’de Eren Özmen ve Fatih Özmen’den bahsedilen “ABD’nin uzay taksisini Türk çift yapacak” başlıklı haberi paylaştığı ortaya çıktı. 

 

haluk bayraktar kemal kılıçdaroğlu eren özmen fatih özmen atatürk havalimanı baykar selçuk bayraktar