AKP Yandaşı Zafer Şahin: Meral Akşener Cumhurbaşkanı Adayı Olmak İstiyor

TAKİP ET

AKP yandaşı Milliyet yazarı Zafer Şahin, İYİ Parti lideri Akşener'in Cumhurbaşkanlığı'na aday olmak istediğini iddia etti.

AKP yandaşı Milliyet yazarı Zafer Şahin, sürekli olarak güçlendirilmiş parlamenter sistemin başbakanı olmak istediğini ve partisinin iddiasının birinci parti olmak olduğunu ifade eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini iddia etti.

Ankara kulislerinde Meral Akşener'in adaylığının "kulaktan kulağa yayıldığını" öne süren Şahin, "CHP altılı masaya Kılıçdaroğlu’nu önerecek. CHP’nin 81 il başkanı, belediye başkanları önümüzdeki 10 günde 'Adayımız Kılıçdaroğlu” diye açıklamalar yapacak' dedi.

İYİ Parti'nin "bekle-gör" politikası güttüğünü belirten Şahin, "Meral Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz etmiyormuş gibi davranıyor ama masadaki yüzde 1’lik partilerle bir tutulmayı da kabul etmiyor. Başbakanlık sistemine geçiş için CHP liderinden takvim istediği belirtiliyor. Akşener herkesin kendi adayıyla Cumhurbaşkanlığı seçimine girmesine de sıcak bakmıyor. Bu durumda CHP’nin gerisinde kalacağını biliyor ve milletvekili de olamayacağı için partide kontrolü kaybedeceğini düşünüyor. Kafasındaki senaryo masanın Kemal Bey’in adaylığına onay vermemesi ve kendi isminin öne çıkması… Ankara’da son durum böyle. Sonuç: Tehlike çanları Kemal Kılıçdaroğlu için çalıyor..." ifadelerini kullandı. 

KONDA Anketine Göre İYİ Parti Yüzde 21,7

İsmail Saymaz: KONDA Anketi Gerçek

akp yandaşı zafer şahin meral akşener cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor