AKP Yandaşı Zafer Şahin: Obama'nın Sosyal Medya Ekibi 14 Mayıs İçin Türkiye'de

TAKİP ET

AKP yandaşı Zafer Şahin'in haberine göre, Obama'nın iki seçimde sosyal medya kampanyasını yöneten ekibin Türkiye'ye geldiği iddia edildi. Ekip, 14 Mayıs seçimleri için İstanbul Taksim'deki bir 5 yıldızlı otele yerleşerek çalışmalarına başladı.

AKP yandaşı Zafer Şahin'in haberine göre, Obama'nın iki seçimde sosyal medya kampanyasını yöneten ekibin Türkiye'ye geldiği iddia edildi. Ekip, 14 Mayıs seçimleri için İstanbul Taksim'deki bir 5 yıldızlı otele yerleşerek çalışmalarına başladı. Bu iddiaya göre, Amerikalı ekip 9 adet server ile geldi ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde özel sosyal medya çalışmaları hazırladı.

İddiaya göre, ekip İstanbul'u 4, Ankara, İzmir ve Adana'yı da 2 bölgeye ayırdı ve hedef kitle tespiti ile özel içerikler geliştirmek için bir operasyon odası oluşturdu. Twitter, Facebook, Instagram ve TikTok gibi farklı sosyal medya platformlarına özel ayrı ayrı içerikler hazırlandı.

Zafer Şahin, iddialarına göre, Amerikan ekibinin muhalif hesapları sosyal medyada büyük gösterdiği, iktidara yakın güçlü hesapların kitlelere erişimini kısıtladığı öne sürüldü.

zafer şahin obama sosyal medya seçim