'AKP'ye Oy İstemem' Diyerek BBP'den İstifa Eden Fatma Yümlü Hakkında Partisinden Açıklama

TAKİP ET

Fatma Yümlü, BBP MYK üyeliğinden "AKP'ye oy istemeyeceğim ve vermeyeceğim" diyerek istifa etmişti. BBP'den Yümlü'nün istifasına ilişkin "partimize beş kuruşluk katkısı olmayan Yümlü'nün istifası partimizde memnuniyetle karşılanmıştır" denildi.

Son seçimlerde Cumhur İttifakı'na destek vererek AKP listelerinden seçime giren BBP'nin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Fatma Yümlü kısa süre önce partisinden istifa etti.

Yümlü istifa açıklamasında "AKP'ye oy istemeyeceğim ve vermeyeceğim için BBP'nin ittifakın içinde olması istifa etmem gerektiğini göstermiştir. 2013 yılında üyesi ve 2019 yılında da MYK üyesi olduğum zaman zaman görev aldığım BBP'den istifa ediyorum. Gelinen noktada 'İlla ittifakta olmalıyız' denilmesi üzerine Genel Başkan Yardımcılarıyla görüşerek 'İttifaklarda olmayalım BBP olarak tek başımıza seçime girelim. Gerekirse yüzde 1 oy alalım ama kendimiz olalım' dedim…

"AKP'ye Oy İstemeyeceğim"

Muhsin Yazıcıoğlu'nun yolundan doğruları savunarak dik duralım istedim... Ne yazık ki siyasette el pençe duranlara rağbet gerçeği söyleyenler dikkate alınmıyor. Benim koltuk sevdam, çocuğumu işe sokarım düşüncem hiç olmadı çok şükür ihtiyacım da yok… Hedefim adalet, vatan, bayrak, millet diyerek doğruları söylemeye gayret gösterdim... Bu şartlarda AKP'ye oy istemeyeceğim ve vermeyeceğim için BBP'nin ittifakın içinde olması istifa etmem gerektiğini göstermiştir" ifadelerine yer verdi.

"İstifası Memniyetle Karşılandı"

Buna ilişkin Büyük Birlik Partisi'nden yapılan açıklamada "Sehven yedek MKYK üyesi olarak yazılan ve bugüne kadar partimize-camiamıza yük ve olumsuzluktan başka bir şey getirmeyen, partimize hiç bir noktada olumlu beş kuruşluk katkısı olmayan, bilakis istifa ederken dahi karşı medyaya malzeme olacak açıklamada bulunarak partimize zarar vermeyi hedefleyen Fatma Yümlü'nün istifası partimiz ve camiamızda memnuniyetle karşılanmıştır. Kendisine iyi yolculuklar dileriz" denildi.

akp oy istemem diyerek bbp istifa eden fatma yümlü hakkında partisinden açıklama büyük birlik partisi memnuniyetle karşılanmıştır