AKP'de 'Süleyman Soylu Kavgası' Büyüyor

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın isimlerden Fevzi Sevgili, partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Soylu'yu savunmadıkları gerekçesiyle AKP örgütlerini şikayet etti.

İçişleri Bakanlığı'nda müşavirlik görevinde de bulunmuş, Süleyman Soylu'nun eski danışmanı Fevzi Sevgili, sosyal medya hesabı üzerinden partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a çağrı yaptığı paylaşımlarda bulundu.

Soylu'ya yakınlığıyla bilinen Sevgili, Erdoğan'a İçişleri Bakanı'nı savunmadıkları gerekçesiyle AKP örgütlerini şikayet etti. Sevgili'nin söz konusu paylaşımları şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanıma Arzımdır: Dün geceden beri bütün terör örgütleri ve destekleyicileri bilinçli ve organize bir şekilde İçişleri Bakanımız Sn Süleyman Soylu’ya saldırıyor, hakaret ediyorlar… Milletimiz bunlara elbette ki gerekli cevabı veriyor ve de vermeye devam edecektir.

Üzücü olan durum ise şudur; Ak Parti’de il başkanlığı yapmış biri olarak görüyor ve söylüyorum. Ne Ak Parti Genel Merkezinden, ne de Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Milletvekillerimizden bu olaya ses çıkaran tek bir twit görmedim… Birlik beraberlik kardeşlik dayanışma bu mudur?

Gözden kaçırılan sanırım şu, bu saldırı bireysel şahsi bir saldırı değil… Birlik beraberlik içerisinde birbirimizi korur, destek olmaz isek, bu saldırılar partinin her kademesine artarak devam edecektir… Üzülmemek elde değil…"

Tayyip Erdoğan henüz görevdeyken ondan sonra AKP'nin Genel Başkanlığı makamına kimin geçeceği yönünde başlayan tartışmalar, giderek ön plana çıkan Süleyman Soylu'ya da parti içindeki farklı hiziplerden tepki oluşmasına yol açtı.

Son günlerde birçok kaynak tarafından Erdoğan'ın AKP Genel Başkanlığını damadı Berat Albayrak'a bırakmaya hazırlandığını iddia etmesi de aynı tartışmanın bir sonucu olarak yorumlanıyor.

fevzi sevgili süleyman soylu akp recep tayyip erdoğan partili cumhurbaşkanı akp genel başkanlığı berat albayrak pelikan