AKP'den Draghi'nin 'Diktatör' Sözüne Dahiyane Cevap: Önce Mussolini'ye Bakın

TAKİP ET

İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik olarak kullandığı "diktatör" tanımlamasına AKP'den tepkiler geldi.

Ankara'da ağırlanan Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in ayakta kalmasıyla yaşanan "koltuk skandalı"na, Erdoğan'a "diktatör" diyerek ve Komisyon Başkanı Leyen'in küçük düşürüldüğünü söyleyerek tepki gösteren İtalyan Başbakanı Mario Draghi'ye AKP'den tepkiler geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla, "AB Konseyi Başkanı Michel, protokol düzeninde Türkiye'den kaynaklı bir sorun veya kasıt olmadığını açıklamışken, İtalya'nın atanmış Başbakanı Draghi'nin Cumhurbaşkanımıza yönelik sözleri hadsiz ve mesnedsizdir. Bu ifadeyi kınıyor ve behemehal düzeltmesini bekliyoruz" şeklinde tepki gösterdi.

AKP sözcüsü Ömer çelik ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla, "İtalya Başbakanı Mario Draghi’nin Sn Cumhurbaşkanımız için kullandığı hadsiz ifadeyi şiddetle kınıyoruz. Türk-İtalyan ilişkilerinin derinliğini yansıtmayan bu açıklamayı esefle karşılıyoruz. AB Konseyi Başkanı’nın protokol heyeti ile AB Komisyonu Başkanı’nın protokol heyeti arasındaki anlaşmazlığı Türkiye’ye yansıtanlar siyasi cehaletle konuşmaktadır. Türkiye diplomasi devletidir. Herkese saygıyla davranan bir geleneğe sahiptir. İtalya Başbakanı bunu öğrenmelidir. Diktatörlük ve faşizm bizim kültürümüze ait kavramlar değildir. Bizden çıkmamıştır. Kendi tarihini unutanlar başkalarını tarif etmeye kalkmasınlar. Cumhurbaşkanımız hakkında kullanılan ifadeleri aynen iade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Hükümet kanadından gelen tepkiler içerisindeki en zekice olanı ise AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "İtalya Başbakanı Mario Draghi'yi Sayın Cumhurbaşkanımızı kastederek söylediği talihsiz sözlerinden dolayı kınıyoruz. Sayın Draghi, bizden diktatör çıkmaz! Eğer diktatör görmek istiyorsanız tarihinize bakın, Mussolini'ye bakın" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

AKP'den Draghi'nin 'Diktatör Sözüne Dahiyane Cevap Önce Mussolini'ye Bakın