AKP'li Başkan Dere Yatağına Yapılacak Terminal İçin 'Risk Yok' Dedi

TAKİP ET

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, dere yatağına yapılması planlanan otobüs terminali için risk bulunmadığını söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, üzerinden 1 ay bile geçmemiş olmasına rağmen Bozkurt'ta dere yatağına yapılan yapılar sebebiyle yaşanan felaketi unutarak Değirmendere vadisinde dere yatağına yapılacak olan Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni savundu.

Terminalin yapımına devam edildiğini ve bu projeden vazgeçmediklerini söyleyen Zorluoğlu, gelen tüm tepkilere rağmen ısrarla çalışmaları sürdüreceklerini açıkladı. Bilimsel tüm verileri ve Türkiye'nin geçmişte yaşadığı felaketleri görmezden gelerek binlerce insanın canını tehlikeye atan projeyi savunan Zorluoğlu, “Türkiye'de meydana gelen sel felaketleri nedeniyle, gerek yapıldığı yer itibarıyla tartışmalar ve eleştiriler oldu. Hepsini değerlendirdik. Başından beri son derece şeffaf işleyen bir süreçti” dedi.

''Can ve Mal Güvenliği Açısından Risk Oluşturmuyor''

Zorluoğlu, terminalin dere yatağından 14.30 metre yüksekte olacağını ve bunun da tüm riski ortadan kaldırdığını iddia ederek, ''Bu mesele dere yataklarına bazı vatandaşlarımız tarafından yapılan kaçak yapılar gibi görülemez. Burada imar hukukunun izin verdiği şekliyle yasal bir bina yapılması söz konusu. Buranın bir imar planı var. Ve orada yıllardan beri bu çerçevede yapılan yapılaşmalar var. Projesini hazırlarken DSİ Bölge Müdürlüğümüzün resmi görüşünü aldık. 10 civarında şart koyarak onlara uyulması halinde binanın yapılmasında mahsur olmadığını resmi olarak yazdı. Bu manada ben şahsen oluşan yeni yağış rejimine göre de DSİ'den aldığımız geriye doğru 100 yıllık verilere göre de burayı değerlendirdik ve Büyükşehir Belediyesi olarak burada böyle bir yapı yapmanın can ve mal güvenliği açısından risk oluşturmadığı kanaatine vardığımızdan projeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

trabzon dere yatağı otobüs terminali murat zorluoğlu risk yok