AKP'li Başkana 395 Bin Liralık Heykel ve Rölyef

TAKİP ET

AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu'nun heykel ve rölyef için 400 bin lira verdiği ortaya çıktı.

AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu daha önce 898 bin liralık mobilya takımı almasıyla gündeme gelmiş, harcamalarından dolayı eleştirilerin hedefi olmuştu.

Zorluoğlu, eleştiriler üzerine yaptığı açıklamada sadece makam odasına değil yeni birimlere de mobilya alındığını belirtmiş ve “İhale belgesinde işin pratiği gereği ‘Başkanlık Makamı’ yazdığından bu durum bazı kesimlerce yanlış anlaşılmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

21/B maddesine dayandırarak ihale yapan Zorluoğlu, gereksiz harcamalarına bir yenisini daha ekledi. Bu kez rölyef ve heykel için 395 bin lira ödeyen Zorluoğlu, 400 bin 807 lira olan Trabzon Şehir Müzesi içi rölyef ve heykel çalışması yapımı için 18 Şubat’ta pazarlık usulü ihaleye çıktı. İhaleyi 395 bin lira veren Ankara’da bulunan Pi Yapım şirketi aldı. 25 Mart’ta yapılan anlaşmaya göre, şirket rölyef ve heykel çalışmasını 1 ay içerisinde bitirecek.

 

 

 

akp trabzon başkan rölyef heykel mobilya 400 bin 395 harcama murat zorluoğlu