AKP'li Başkandan 'Kürdistan Şapkası' Üretiliyor Diye Fabrika Basan MHP'li Belediye Başkanı Hakkında: Keşke Yaşanmasaydı

TAKİP ET

Trabzon AKP İl Başkanı Sezgin Mumcu, "Kürdistan şapkası" üretildiği gerekçesiyle fabrika basan MHP'li Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız hakkında açıklama yaptı.

Trabzon'da meydana gelen olayda MHP'li Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden sipariş edilen seçim propagandası şapkası üretilen fabrikayı "Kürdistan şapkası üretiliyor" diyerek basmış ve şapkaları yol ortasında yaktırmıştı.

Üretimi yapan Anadolu Şapkacılık'ın patronu Ömer Özdemir ise "Irak bölge yönetiminin önümüzdeki günlerde kendi bölgelerinde yapacakları seçim sürecinde kullanılacak, ihraç edilmek üzere şapka siparişi gelmiştir. Bu siparişler Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin izin verdiği çerçevede yasal yollardan ihraç edilmek suretiyle üretimine başlamış bulunmaktaydık" demiş, "Maddi zarar her zaman karşılanır ancak oluşan itibar kaybı geriye çok zor gelir" açıklamasını yapmıştı.

AKP'li Başkandan MHP'li Başkan Hakkında Açıklama

Trabzonlu gazetecilerle bir araya gelen AKP İl Başkanı Sezgin Mumcu olaya ilişkin olarak "Şalpazarı Belediye Başkanımızın olayında, belediye başkanımızın kendisine ait olan ve kiraya verdiği bir binada, bir telefon gelmesi sonucu ‘Senin binanda böyle bir durum var haberin var mı?’ şeklinde gelen mesaj doğrultusunda oraya gitmesiyle duygusal davrandığını düşünüyorum. Daha itidalli olunabilirdi. Sonuçta burası Trabzon. Böyle bir hassasiyet olabilir. Daha itidalli olunabilirdi. Ama sonuçta böyle bir şey yaşandı. Keşke yaşanmasaydı. Duygusal davrandığını düşünüyorum. İşletme sahibiyle görüşemedim" ifadelerini kullandı.

AKP'li Başkandan Kürdistan Şapkası Üretiliyor Diye Fabrika Basan MHP'li Belediye Başkanı Hakkında Keşke Yaşanmasaydı