AKP'li Belediye 37 Mahalleyi Birleştirme Kararı Aldı

TAKİP ET

Gaziantep Belediyesi 37 mahalleyi birleştirme kararı aldı. Kararı 'seçim hazırlığı' olarak değerlendiren CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya mahallelerin birleştirilmesine tepki gösterdi.

Gaziantep Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan 37 mahallenin birleştirilmesine karar verdi. Belediye Meclisi Ağustos ayı 2.Birleşim Toplantısında alınan karara CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya’dan tepki geldi.

Bu kararın seçim hazırlığı için alındığını belirten Yılmazkaya, “Mahalle sakinlerine ve muhtarlara sorulmadan alınan bu kararla oluşturulan mahallerin nüfusları, Türkiye’deki 500 ilçe belediyenin nüfusundan daha büyük,  bu düzenlemeyle devasa mahalleler oluşturulmakta. Bu aşırı nüfusla birlikte muhtarlarında hizmet verebilme kabiliyeti zorlaştırılmaktadır. Bu nüfus büyüklüğündeki mahallelerde önümüzdeki seçimlere hazırlık yapılmakta, seçmen kaymalarına zemin hazırlanmakta” dedi.

Kararın, 'öğrencilerin daha geniş kapsamda okul tercihi yapabilmesine zemin oluşturmak' gerekçesiyle alınmış gibi gösterildiğini ancak asıl amacın AKP iktidarının seçim çalışmaları olduğunu belirten Yılmazkaya, ''Madem AKP iktidarı öğrencileri ve eğitimi bu kadar çok düşünüyordu, 8 milli eğitim bakanı değiştirip, 15 defa eğitim sistemini alt-üst ederek öğrencilerin ve ülkedeki eğitim sistemini mahvetmeseydi” şeklinde konuştu.

Bu Düzenlemeyle Seçmen Kaymaları Fark Edilmeyecek

Yılmazkaya, mahalle sakinlerinin ve muhtarların da bu karardan hoşnut olmadığını vurgulayarak,  “Bu yeni düzenlemeyle, 300-500 kişilik seçmen kaymalarının bu birleşimi yapılan mega büyüklükteki mahallelerde fark edilmeyeceği ortadadır. Ve bu durum muhtarlarımızca da işaret edilmektedir. Birçok ilçeden büyük olan bu mahallelerin bu şekilde birleştirilmesinin altında başka sebepler olduğu muhtarlarımızca da dile getirilmektedir. Mahalle sakinlerinin ve muhtarların kaygılı olduğu bu kararın vatandaşa ve muhtarlara sorulmadan uygulamaya alınması yerel yönetimlerin temelini oluşturan muhtarlarımıza darbe niteliği taşımaktadır. Şehitkamil Belediyesi'nin aldığı bir kararla, 2-3 mahalle birleştirilerek 35-40 bin nüfuslu devasa mahalleler oluşturulmaktadır! Bu yüksek nüfus oranları birçok ilçe nüfusunun 20 katı büyüklüğüne eş değerdir. Muhtarlarımız ve bizlerce de kaygı verici olarak nitelendirilen bu karardan bir an önce dönülmesini bekliyor, Cumhuriyet Halk Partisi olarak süreci hassasiyetle takip edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla bildiriyoruz” ifadelerini kullandı. 

akp gaziantep mahalle birleştirme kararı 37 milletvekili chp bayram yılmazkaya seçim çalışması