AKP'li Belediye, Atatürk Düşmanı Mısıroğlu'nun Akla Gelince Mide Bulandıran İsmini Yaşatma Kararı Aldı

TAKİP ET

AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi, Atatürk'e hakaret etmeyi gelenek haline getiren Kadir Mısıroğlu'nun ismini sokak ya da caddeye verme kararı aldı.

AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi, Atatürk düşmanlığıyla bilinen Kadir Mısıroğlu'nun mide bulandırıcı ismini yaşatma kararı aldı.  Temmuz ayı son meclis toplantısında Mısıroğlu'nun adının bir sokak veya caddeye verilmesi kararlaştırıldı. 

Toplantıda 2 yıl önce ölen Mısıroğlu'nun yanı sıra Merhum Yörük Hacı Mustafa Efendi, Sümer Koçak, Nezir Sonakın, Rıfat Çalışkan, Mustafa Cengiz, Hakan Kılıç, Davut Berber, Hüseyin Alpmala ile Karabağ ve Kazakistan isimlerinin de cadde ve sokaklara verilmesi kararlaştırıldı.

İYİ Partili İsimden Tepki

İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, AKP'li belediyenin Mısırlıoğlu kararına tepki göstererek vazgeçilmesi çağrısında bulundu. Bu kararın Cumhuriyet ve kurucu değerlerimize düşman kişileri desteklemeye yönelik olduğunu belirten Tozoğlu, “İsmi caddeye vermeyi düşünülen bu kişi Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyetimizin kuruluş değerleriyle kavgalı olmasıyla bilinmektedir. İstiklâl şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a küfür diyecek kadar kendinden geçmiş bu kişinin isminin bir caddeye verilmesi kabul edilemez.  Bu vesileyle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Altay’a tavsiyemiz eğer varsa bu vahim hatalı düşüncesinden derhal vazgeçmesidir. Eğer böyle bir düşüncesi var ise ismi Cumhuriyet ve kurucu değerlerimize düşman kişileri taltif eden bir kişi olarak hafızalarda yer alacaktır. Kıymetli hemşerilerimiz de bilmelidir ki konunun yakından takipçisi olacağız. Milletimizin ve milli değerlerimizin düşmanlarının taltif edilmesine rıza göstermeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

kadir mısıroğlu akp konya büyükşehir belediyesi cadde sokak ismi