AKP'li Belediye Atatürk Nefretini Arşa Çıkardı

TAKİP ET

AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi; Atatürk'e hakaretten ceza alan Mustafa Armağan'ın kitabından 84 adet, Atatürk düşmanlığıyla bilinen Yavuz Bahadıroğlu'nun kitabından 1000 adet, Atatürk'ün Nutuk kitabından ise bir adet satın aldı.

'Eğitim ve tanıtım faaliyetleri kapsamında dağıtılmak ve belediye kütüphanelerinde bulundurulmak' üzere 71 bin 720 adet kitap alınmasına karar veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gazikültür Sanat Ürünleri Ticaret ve Turizm Anonim Şirketi ile sözleşme imzaladı. 

İhaleyle belirlenen şirketten alınacak olan 71 bin 720 kitap arasında; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'undan sadece bir tane yer alırken, Atatürk'e hakaret etmekten hapis cezası alan Mustafa Armağan'ın 84 adet, Atatürk karşıt ve düşmanlığıyla bilinen Yavuz Bahardıroğlu'nun kitaplarından ise toplam 1000 adet bulunması dikkat çekti.

Din Ağırlıklı Kitaplar Satın Alındı

İhalenin detaylarını açıklayan CHP'li Meclis Üyesi Uğur Kalkan, listede yer alan kitapların çoğunluğunun din ağırlıklı kitaplar olduğunu belirterek “İhale, çok masum görünen bir kitap ihalesi gibi görünüyor olsa da, kitap içeriklerini inceleyince Atatürk'e hakaret edenlerin ödüllendirildiği bir kitap ihalesinin olduğu ortaya çıkacaktır. Listede Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ayrılan sayı sadece iki adet. Bu iki kitabın bir adedi Nutuk, bir adedi de ‘Zabit ve Kumandan ile Hasbihal. Bu eksikliği gidermek için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne 10 adet Nutuk hediye edeceğim. Eğer siz her vatandaşımızın başucu kitaplarından birisi olması gereken Nutuk'a 71.720 kitap içinde bir adet yer veriyorsanız, bu listeyi yazanınızdan, ihaleyi onaylayana kadar hepinize yazıklar olsun” ifadeleriyle tepkisini gösterdi.

akp gaziantep nutuk kitap sözleşme ihale atatürk