AKP'li Belediye, Atatürk ve Silah Arkadaşlarının İsimlerini Şehitlik Anıtı'ndan Çıkardı

TAKİP ET

AKP'li Samsun Belediyesi, Şehitlik Anıtı'nda bulunan Atatürk ve Samsun'a birlikte çıktığı 18 silah arkadaşının isimlerinin bulunduğu levhayı şehitlikten kaldırdı.

Geçen yıl Ağustos ayında ihale ile özel bir şirkete bakımı yaptırılan Asri Mezarlık, onarım işleri bittikten sonra eski haline döndürüldü. İçerisinden çıkarılan bayrak ve sözler yerine konulan mezarlıkta yerine koyulmayan tek parça Atatürk ve 18 silah arkadaşının isimlerinin bulunduğu levha oldu.

Şehit yakını Ayhan Hamlı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde 1992 yılında şehit olan kardeşi Astsubay İstihkam Teknisyen Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı’nın mezar ziyaretinde 2 levhanın yerinde olmadığını görünce sosyal medya hesabından yetkililere hesap sordu. Hamlı, levhaların yaklaşık 4 ay önce kaldırıldığını ve yetkilileri uyarmasına rağmen herhangi bir değişiklik olmadığını belirterek, “Hangi nedenle, hangi düşünceyle, kim neden böyle bir karar aldı, yada kim neden bu levhaları gereksiz buldu. Bunların hiç birisini bilmiyoruz ama bu iki levha hala yerlerine konulmadı. O iki levhanın şehitler anıtındaki yerlerine neden konulmayacağını ya da ne zaman yerlerine konulacağı bilgisini kamuoyuna açıklamak çok mu zor? Anıtın bakım ve onarımı yapılalı aradan geçen bu kadar uzun zamana rağmen bu iki küçük levhanın yerlerinde olmamasından hiç kimse rahatsızlık duymuyor mu?” dedi.

samsun asri mezarlık şehitlik anıtı atatürk 18 silah arkadaşı levha kaldırıldı